avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate Colombina29

Activitate Colombina29

Buna ziua! Sunt proprietara unui imobil si proprietara a doua locuri de parcare alipite proprietatii mele.Doresc sa schimb destinatia locurilor de parcare in teren liber.Mentionez ca doresc sa fac imprejmuirea acestui teren si sa maresc curtea interioara.Credeti ca exista un suport legal care sa-mi permita acest lucru?Am apelat la primarie ,unde am depus o cerere de eliberare a unui certificat de urbanism pentru imprejmuirea celor doua locuri(proprietate personala)si am fost refuzatabpe motivul ca in speta mea se aplica Normativ pentru proiectarea și execuția parcajelor pentru autoturisme, indicativ NP 24-97, din 28.11.1997(o aberatie)Locul de parcare exista deja si a fost facuta receptia de catre primarie(nu inteleg cum a primit aprobare dezvoltatorul sa faca loc de parcare daca el nu avea spatiu suficient,sa construiasca 4 locuri de parcare lipite de geamul meu).Acum cand eu vresu sa fac imprejmuire se aplica Normativul?
Si noi am fost in audienta unde veneau consilierii si spuneau ca dosarul este in lucru(minciuni).Dar ce construiam....un gard de 4mlungime,despre ce lucrare vorbim?In final dupa aproape 6 luni am primit un raspuns ,verbal ca nu se aproba cererea ca domnul Arhitect sef nu acorda certificat de urbanism pentru locurile de parcare.Locuiesc la curte ,parcarea este lipita de peretele casei mele si doresc sa imprejmuiesc acest loc,chiar nu inteleg care este problema.Probabil ca asteptau spaga.Eu refuz!

Adrian Dimitriu a scris:

Bună ziua, o întrebare: a dispărut definitiv audiența? N-am citit nicăieri acest cuvânt

Buna ziua! Multumim pentru raspuns.Noi ce sa intelegem ca dupa cele 6 luni de asteptare (data la cate am depus cererea),nu mai putem face nimic?Inspectorul din primarie mi-a transmis toate concluziile doar verbal.Am intrebat cand primesc si scris'raspunsul dumnealor "O sa primiti si scris refuzul".Acest lucru se intampla pe 3 iulie,nici acum nu am primit un raspuns oficial.

-ELLA- a scris:

Buna ziua!
Pentru adresarea in instanta sa tineti cont ca aveti la dispozitie 6 luni de la primirea unui raspuns negativ sau de la implinirea termenului legal de solutionare in cazul in care primaria nu comunica, in scris un refuz.

silviu.cpp a scris:

Buna ziua,

Anul trecut am achizitionat impreuna cu sotia mea 2 terenuri alaturate in Bucurestii Noi in vederea alipirii, demolarii constructiilor existente si construirii unei locuinte pentru noi. Deoarece zona este una protejata toate documentele au fost depuse la PMB si nu la primaria sectorului 1.

Deși deplasările noastre la Primăria Municipiului București - Direcția Urbanism au fost nenumărate, pentru a constata care este stadiul soluționării cererilor, nu am primit nici un raspuns.

Totodata am depus reclamatii si la ISC impotriva primariei, si la Corpul de control al primului ministru. Din toate locurile avem doar numere de inregistrare si cate o hartie conform careia vor raspunde la sesizarile noastre in termenul legal prevazut de lege (care este 30 de zile din ceea ce stim) dar toate termenele au fost depasite si nu s-a primit nici un raspuns din partea niciunei instituții.

Dosarele de la primarie sunt intarziate cu peste 100 de zile, cele de la ISC si Corpul de control al primariei in jur de 10 zile.

Ce se poate face mai departe atat timp cat toate aceste institutii refuza sa dea un raspuns la cererile inregistrate pe baza acestei probleme?

O zi placuta,
Silviu

Buna ziua! Pana la urma cum s-a rezolvat cazul dumneavoastra?Exact asa dorim sa facem si noi.Din luna februarie avem actele depuse la sec 4 si nu am primit un raspuns clar.Dupa luni de zile am primit un raspuns in sila, ca domnul Arhitect sef nu aproba imprejmuirea proprietatii.Am intrebat cand primesc si in scris,pentru ca doresc sa merg in justitie,mi-au spus ca o sa primesc.Atata bataie de joc eu nu inteleg!!!
Buna ziua! Sunt proprietarea unei case intr-un ansamblu rezidential (tip vile insiruite).Pe langa aceasta casa am achizitionat si 2 locuri de parcare(pe care detin acte de proprietate).Acum 2 ani am incercat impreuna cu toti vecinii sa delimitam proprietatea (sa facem un gard care sa imprejmuiasca toate locurile de parcare cat si spatiul comun)si in acest sens am depus documentatia pt.obtinerea certificatului de urbanism.Am obtinut certificatul si cand am ajuns la momentul Autorizatiei de constructie a venit un alt proprietar care s-a impotrivit imprejmuirii pe motiv ca el nu doreste.Deci a cazut tot proiectul.Certificatul de urbanism a expirat si acum am depus actele in nume propriu pentru un alt proiect(doar pentru proprietatea mea).In luna februarie am depus toate documentele si abia saptamana aceasta am primit un raspuns verbal ca domnul Arhitect Sef respinge proiectul meu pe motiv ca trebuie sa depunem acte toti proprietarii si sa facem proiectul comun.Acum noi dorim sa mergem in instanta si va intreb daca avem sanse .Nu pot sa accept faptul ca nu pot sa-mi securizez proprietatea,daca vecinii nu doresc ,nu inteleg de ce eu nu pot sa fac acest lucru,doar pe proprietatea mea.Cu respect!
Răspuns la discuția Acord pensii Romania - Israel
Multumesc frumos pentru raspuns! Ma tem ca la cum merg treburile in tara asta nu cred ca mai apuca tata sa se bucure de ceva banuti. Acum isi cauta ceva vechime prin nu stiu ce arhive care au luat foc si nu mai exista. Ce se mai poate face in acest caz?
Buna ziua, mai sunt ceva noutati in legatura cu acest subiect?Multumesc mult!
Multumesc mult pentru raspuns.Si eu cum pot sa aflu cand au dezbatut aceasta lege?Trebuie sa merg la casa de pensii?
Nu inteleg,am semnat ca stat un acord pe subiectul asigurarilor sociale sau nu?Si tatal meu a lucrat multi ani in Israel si acum nu beneficiaza de anii lucrati in Israel.Are cineva idee cum rezolvam aceasta problema?
Răspuns la discuția Pensie din Israel
Buna seara,poate sa-mi spuna cineva daca pot recupera taxele platite catre Israel(vorbesc de taxele pentru pensie incepand cu anul 1996 pana in 2001)?Daca da ,cum se procedeaza?multumesc.