O societate nou infiintata a achizitionat un mijloc fix,dar nu a avut nici venituri nici cheltuieli.Afacerea s-a cam oprit din fasa din motive obiective.Daca nu a produs nimic nu am inregistrat chelt cu amortizarea,m fix fiind in conservare.
In acest caz se intocmeste bilant sau depune declaratie ca nu a desfasurat activitate de la infiintare?
Lucrez la o societate care din motive de siguranta fata de raufacatori,dezmembreaza anumite mijloace fixe si le depoziteaza in magazii pana la aprobarea documentatiei de casare.Mijlocul fix fiind in patrimoniul public al statului,aprobarea pentru trecere in privatul statului in vederea casarii dureaza mai mult,pana se emite hot de guvern.Pana atunci el figureaza in continuare in evidenta mijloacelor fixe.Va rog sa-mi precizati cu ce document ma incarc eu in magazie pentru piesele componente recuperate din dezmembrare?
Este un caz atipic de aceea solicit ajutor.
Multumesc.
La un aparat expreso se obtine cafea.Acest aparat inregistreaza numarul de pahare facute,iar plata se face la casier prin casa de marcat.Nu se introduce bacnota sau fisa.Cum se contabilizeaza atat mat prima consumata cat si marfa vanduta? Trebuie facuta o calculatie pe produs?
Va rog sa ma ajutati repede,cum sa actualizez un cor in revisal 5.0.8.Am descarcat ultima versiune,am dezarhivat,dar cand dau pe Instrumente-Actualizare COR nu am codul care imi trebuie ,respectiv 242111,ci pana la 242110.
Trebuie neaparat sa inregistrez un contract cu data de 30 si nu pot.
Multumesc
Daca in urma unui control s-a dispus sanctionarea unui salariat,va rog sa-mi spuneti care este termenul legal in care se poate emite decizia de sanctionare?
Si daca nota de constatare prin care se dispune sanctionarea salariatului este aprobata de director,dar nu are avizul directiei juridice,se poate emite decizia de sanctionare?
Multumesc
La o societate SRL cu actionat unic,acesta a depus numerar pe parcursul anului,adica a imprumutat uitatea cu sume de bani pentru a achita diverse obligatii,la stat sau la furnizori.
Se poate ca o parte din sold sa fie anulat prin inregistrare de venit?
Daca societatea a avut pierderi pe primele 3 trimestre,si prin acest venit este pe profit,la sfarsitul anului va plati impozit pe profit pe dif dintre venituri si cheltuieli pe cumulat an?Mai tb calculate chelt cu dobanda aferenta?
Cred ca sunt multe societati in aceasta situatie.
Multumesc.
un salariat care a lucrat 14 luni poate lua somaj daca nu are 24 luni de cand a fost angajat(are numai 19 luni)? Cele 5 luni diferenta a fost in CFS.Daca are drept la somaj cate luni va lua?Este la prima angajare.