avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contabilizarea cafea obtinuta la pahar espresso
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contabilizarea cafea obtinuta la pahar espresso

La un aparat expreso se obtine cafea.Acest aparat inregistreaza numarul de pahare facute,iar plata se face la casier prin casa de marcat.Nu se introduce bacnota sau fisa.Cum se contabilizeaza atat mat prima consumata cat si marfa vanduta? Trebuie facuta o calculatie pe produs?
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 20:10, 10 Ianuarie 2014
Buna seara,

Trebuie sa faceti o calculatie privind retetarul. Asta inseamna pahar,cafea, apa, zahar, curent, salarii. Atunci veti afla costul unei cefele. In functie de numarul de cafele vandute, veti sti si care sunt costurile/produs. Veniturile le contabilizati in functie de numarul de cafele vandute, respectiv pe raportul Z.
Sfatul meu este sa le faceti la nivel global. Construiti-va un fisier excel de calcul al costului conform contabilitatii de gestiune;mergeti pe sume globale.

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
ContSters307306, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie automat cafea inchiriat qu3en_bee qu3en_bee Buna ziua, am o mare nelamurire. In magazin am un automat de cafea, clientul plateste un leu la casierie si isi ia o cafea, la sfarsit de luna vine agentul ia ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Analiza de pret mona_genes mona_genes cum se face analiza de pret la un produs (cafea de ex.) pentru care se cheltuie cafea 8 g si zahar plic 2 buc ? salariul angajatului e de 780. (vezi toată discuția)