avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Activitate monica.iordache

Activitate monica.iordache

Va multumesc mult pentru lamuriri !
Buna ziua. La asociatia nostra exista urmatoarea problema :
Intr-o scara exista un spatiu inchiriat . Incasarile se strang intr un fond de reparatii. In urma fraudei facuta de fosta administratora exista o lipsa mare in caserie pentru plata facturilor curente si riscam oprirea utilitatilor .
Intrebarea este daca din acest fond se pot folosi bani pentru plata facturilor curente urmand a reconstitui fondul prin recuperarea in instanta a sumelor furate ?
Si daca da, ce hotarari trebuiesc luate de asociatie?
De asemnea , in cazul in care nu se va recupera paguba de la fosta adminstratoare , ce se intampla?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Buna ziua,
la inceputul anului 2013 am optat prin Notificarea 012 pentru declararea si plata anuala a impozitului pe profit, cu plati anticipate.
Am inteles ca platile trimestriale nu se declara prin dec 100. Astfel pentru primul trimestru am achitat impozitul anticipat dar nu l-am declarat.
Am procedat bine ? Daca stie cineva , rog sa imi spuna . Multumesc .
Multumsc, dar asteptam un alt raspuns. Avand in vedere toate implicatiile , cred ca si contabulul este interesat, mai ales daca e contabil sef .
Ce ati face ca si contabil in urmatoarea situatie ?
Anumiti creditori ai unei firme care se afla in procedura generala de insolventa la cererea debitorului , sunt sfatuiti sa storneze sumele pe care nu le-au recuperat inainte de deschiderea procedurii si sa emita facturi de aceeasi valoare unei alte firme, care nu e straina de prima , in speranta ca isi vor incasa de aici banii in viitor ?
Buna ziua,

As dori sa va intreb daca membrii CA pot renunta la indemnizatiile neachitate pe parcursul unei perioade mai lungi de timp ( calculate si operate in contabilitate ) si daca se pot diminua si taxele si impozitele datorate la stat, urmand sa se faca declaratii rectificative atat pentru contributiile retinute, declarate si nevirate, cat si pentru impozitul pe profit recalculat ca urmare a acestor modificari ?
Va multumesc.
Pentru o sume necuvenita incasata de la o autoritate publica locala , curtea de conturi a stabilit majorari de intarziere utilizand cota de majorari de 0,1% pe zi. Am dori sa contestam modul de calcul solicitand utilizarea dobanzii de referinta al BNR, avand in vedere ca aceasta cota de majorari de 0,1% / zi se percepe in baza Codului de procedura fiscala pentru "administrarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat şi bugetelor locale, prevăzute de Codul fiscal" ( Art. 1 , alineat 1, Cod proc fiscala). As dori sa stiu si baza legala pentru a putea argumenta contestatia.
La ITM Timisoara se depun statele de plata in format electronic cel putin de 10 ani . Nu stiu ce se va intampla in 2011.

Răspuns la discuția oug 88/2010
Multumesc de raspuns, dar nu mi se pare normal si corect faptul ca o primarie la care eu datorez o suma infima, sa-mi blocheze toate conturile pentru recuperarea respectivei sume in conditiile in care aceeasi primarie imi datoreaza peste 100.000 euro.
Răspuns la discuția oug 88/2010
Buna ziua,
V-as ruga sa-mi precizati daca se pot aplica reglementarile oug 88/01.11.2010 care se refera la posibilitatea compensarii reciproce a creantelor : ma refer la taxele locale datorate catre o primarie si creantele agentului economic fata de aceea primarie, provenite din executarea de lucrari.
Multumesc