Buna ziua!Va rog mult sa ma ajutati in aceaste deosebita problema si daca se poate sa primesc un raspuns cat mai repede posibil.La varsta de 19 ani am avut o relatie neoficiala din care a rezultat o fetita,acum in varsta de 13 ani,pe care am crescut-o pana la varsta de 2 ani impreuna cu parintii mei,din dorinta acestora.Apoi,l-am cunoscut pe sotul meu cu care m-am casatorit legal.In acel moment,cand am parasit domiciliul parintilor,am luat si fetita cu mine,dar mama mea a venit si a luat-o de langa mine,spunand ca vrea sa ma ajute,sa ma pun pe picioarele mele,sa-mi fac casa,sa-mi creez o situatie ,vorbe pe care atunci le-am crezut,caci toti parinti isi ajuta copiii si multi nepoti au fost crescuti de bunici,specificand ca stam casa langa casa si o vedeam pe fata in fiecare zi ,am crezut cuvintele mamei mele.Dar lucrurile s-au schimbat in decembrie 2009,cand intr-un accident teribil,tatal meu si-apierdut viata.De atunci mama mea nu s-a mai ocupat cum trebuie de fata.Am incercat sa o iau la mine,dar s-a opus total.In data de 15 aprilie 2013 am cerut o ancheta sociala la domiciliul acesteia,deoarece am aflat de la seful de post al comunei ca fata mea,eleva in clasa a VII-a,a lipsit de la scoala 3 saptamani,iar mama mea cand i-am spus in timpul anchetei sociale,a motivat ,,poate a fost bolnava" incercand sa apere fata.A doua acuzatie pe care i-am adus-o a fost faptul ca fata a adus la domiciliul acestora un barbat in varsta de 29 de ani,acesta fiind primit in casa de mama mea ,iar dupa aproximativ 10 minute aceasta a parasit domiciliul lasand minora singura cu acest indivivid timp de o ora,dupa care individul si minora,fata mea,au plecat impreuna cu masina acestuia.Tot in timpul anchetei am aflat ca politia locala stia situatia,ca a iertat-o ,ca i-a pus in vedere ca fata sa nu mai umble aiurea,dar eu ca reprezentant legal nu am fost imformata cu privire la situatia ei nici de conducerea scolii,nici de politia locala.Nu am primit inca rezultatul anchetei sociale,dar din cate am inteles va fi in favoarea mamei mele,deoarece ea a crescut-o,eu fiind informata de catre seful de post al comunei,ca trebuie sa ii restitui fiicei mele suma totala a alocatiei de stat,pe care nu i-am mai acordat-o mamei mele din luna noiembrie 2012 ,deoarece am aflat de la fata ca nu beneficiaza de ea,bunica ei folosindu-i venitul ca "bani de mancare"si pentru ca am considerat ca va fi o sanctiune potrivita pentru ca in data de 16.10.2012 minora a disparut de la domiciliu o noapte intreaga,s-a facut si atunci o ancheta,am spus verbal politiei ca imi vreau fata acasa ,dar nici acum nu stiu ce rezultat s-a dat,iar fata tot la mama sta!!!Legal ,ce pot sa fac?Va rog sa ma ajutati!!!MULTUMESC!!!
brut=896 ,spor de noapte=112 in total 1008 brut si mi se trage 250 lei ,rest plata 747 ron.Vreau sa specific,deoarece in graba am uitat,lucrez inclusiv sambata si duminica,acelasi program ,4 ore ziua,4 ore noaptea deoarece luni cand incep din nou cursurile la ora 8,trebuie sa le fie cald copiilor.Daca as lasa sa se stinga focul vineri dupa cursuri si l-as aprinde luni dimineata,ca sa nu beneficiez de spor la salar ,copiii ar sta luni in frig pentru ca abia intr-o zi se incalzesc caloriferele.Stiu sigur ca aceste zile nu au fost incluse in salar.Vechime in munca nu am ,stiu ca nu se adauga nimic.Cam atat.Angajatorul,a tinut sa precizeze ca in urma unor controale,m-a incadrat gresit,iar acum trebuie sa-mi traga banii inapoi,dar sa nu-mi fac griji ca oricum primesc mai mult decat femeia de servici.Ce e asta?Bataie de joc?Dimineata merg si bag pe foc,la o incarcatura intra in centrala trei sfert de metru de lemne,fiecara bucata o ridic zi la zi,dupa 6 ore din nou,pe la 23 seara din nou,in toiul noptii din nou,deci pana a doua zi dimineata ridic aproximativ 3-4 m de lemne x cu 30 de zile,va rog sa faceti un calcul/LUNA,iar foc se va face la scoala pana in 15 aprilie. Spor de greutate in acest caz,nu exista? Apropo,dupa aceea oare cum ma va incadra ?Poate femeie de servici.........Va multumesc foarte mult pentru promptitudine,chiar am nevoie urgent de raspuns!MULTUMESC!
Va rog sa imi explicati detaliat,cu lege si articol ,ce drepturi salariale am in urmatoarele conditii: urmez un curs de calificare in meseria de FOCHIST(centrala cu lemne)din luna noiembrie,dar angajatorul meu(lucrez la o unitate de invatamant in mediul rural)m-a incadrat ca MUNCITOR I,G (nu stiu ce inseamna,dar acum spune ca am primit un salar mai mare decat trebuia).Vreau sa specific ca lucrez 4 ore/zi si 4 ore/noapte si nu am persoane in intretinere.(asta ca sa puteti calcula corect impozitul,pentru ca copiii apar in acte la sotul meu ca unic intretinator de familie,eu fiind angajata doar din luna decembrie.)Acum,tot angajatorul spune ca nu beneficiez de marirea de la 1 februarie,unde minimul este de 750 ron,pentru ca in invatamant s-a marit mai repede ,respectiv in luna decembrie.Vreau sa amintesc ca urmez inca un curs de FOCHIST nu sunt PROFESOR.VA ROG FOARTE FRUMOS........POATE CINEVA SA IMI SPUNA EXACT CE SALAR TREBUIE SA PRIMESC........NET!!!!!!!?????????????????VA MULTUMESC !!!!
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o calculare completa daca se poate,a timpului legal de muca pe care trebuie sa il prestez.Sunt angajata la o scoala generala din mediul rural,unde a fost instalata o centrala pe lemne.Momentan urmez cursurile in vederea obtinerii autorizatiei de fochist pentru a putea fi calificata in munca pe care o prestez.Acum....problema este urmatoarea:directorul scolii urmeaza sa faca contractul de munca si fisa postului si va trebui sa il semnez.Vreau sa stiu ce trebuie sa cuprinda acestea,avand in vedere ca este un singur post,adica 24 de ore din 24,incusiv sambata si duminica.Cum se calculeaza salarul si sporul de noapte?
Buna ziua,va rog frumos sa imi explicati care este demersul legal in problema pe care am intampinat-o la angajarea pentru postul de femeie de servici la scoala.Pana in luna mai(2012)au fost doua angajate care si-au dat demisia.Eu si colega mea,am solicitat prin cerere angajarea.Aceste cereri nu s-au aprobat deoarece pe statul de plata a lunii Mai am aparut 4 femei de servici,primele ,cele doua ,cu 5 zile plata,iar noi (din 18 mai)cu 9 zile plata.Ce se poate face in afara de angajare cu presteri servicii printr-o alta firma,ci legal prin minister ,sa fim cu carte de munca,platite de stat?Daca sunt blocate posturile ,de ce nu se deblocheaza,SSS pentru ca este absolut necesara curatenia in scoala.Sau nu?
Am fost angajat in perioada 04.01.2010 -07.02.2011,apoi am incetat activitatea si am depus cerere de lichidare la zi.M-am angajat imediat in data de19.02.2011si cu parere de rau nu pot rezista programului de norma dubla de 6ore (6x2) plus naveta,in conditii de subteran(in mina),programul fiind 1 saptamana lucratoare,1 saptamana liber,1 saptamana schimbul 1 si 2 ,apoi 1 saptamana schimbul 2 si 3.Intrebarea mea este: Pot beneficia de indemnizatia de somaj,daca fac cerere de lichidare la zi in perioada imediat urmatoare? Vreau sa specific ca contractul de munca a fost intocmit pe o perioada determinata de 10 luni. Va multumesc.