avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate ralle

Activitate ralle

Multumesc foarte mult pentru baza legala.

Imi poate raspuunde cineva si in privinta celorlalte obligatii de notificare?
Buna ziua,

O firma are in vedere schimbarea denumirii. Unde trebuie anuntata aceasta modificare si ce implicatii are? CUI si Nr. Reg. Com raman aceleasi.

1. ANAF - trebuie depusa declaratia 010 prin care se anunta noua denumire?
2. ANAF - firma e neplatitoare de TVA in Romania, dar e inscrisa in ROI si are cod TVA VIES. Trebuie redobandit certificatul pe baza noului certificat de inregistrare, presupun?
3. Trebuie operata schimbarea denumirii in Revisal din ce am inteles, eventual acte aditionale pentru CIM. Este nevoie de un drum pana la ITM pentru a depune o adresa cu o copie a noului certificat de inregistrare?
4. Firma este operator de date cu caracter personal. Se poate depune o modificare a notificarii existente prin care sa se inlocuiasca doar denumirea sau trebuie depusa o notificare noua prin care obtine alt numar?
5. Firma depune declaratiile prin certificatul digital al altei firme, in cazul in care CUI e acelasi, nu afecteaza in nici un fel functionalitatea certificatului?

Ar mai fi si alte implicatii mai putin evidente?

De asemenea, firma doreste renuntarea la emblema - cea curenta este inregistrata la ONRC, nu vrea sa o modifice, ci sa renunte la ea. Este posibil acest lucru?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Situatia de fapt:
Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in vederea achizitionarii de publicitate online - ex. Google Adwords si in vederea prestarii serviciilor informatice in strainatate).

Stiu ca in conformitate cu Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor informatice este considerat la beneficiar.

1. As dori sa stiu punctual cum trebuie sa facturez cand:
- beneficiarul este persoana juridica impozabila din UE cu cod VIES valid - presupun ca trebuie mentionata taxare inversa, pe factura TVA 0, el avand obligatia de a declara TVA-ul si de a-l plati in tara sa. Exista vreo metoda prin care sa nu plateasca nici el TVA in acest caz?

- beneficiarul este persoana fizica din UE;
- beneficiarul este persoana juridica din UE fara cod VIES valid;
- beneficiarul este o persoana din spatiul extracomunitar.

2. As mai dori sa stiu daca factura pe care o emit trebuie sa contina codul meu VIES, deoarece am incercat sa emit o asemenea factura cu 2 programe de contabilitate si unul nu imi trece nici CIF intern, nici codul VIES, iar altul imi afiseaza doar CIF intern pe factura.
3. Declaratiile 390, respectiv 301 se depun doar in lunile in care am realizat operatiunile intracomunitare? Am inteles ca nu este necesara depunerea lor in fiecare luna, ci doar in cele in care am efectuat achizitii/prestari de servicii intracomunitare.

Nu as vrea sa gresesc la inceput si as vrea sa pricep concret diferentele dintre aceste cazuri. Multumesc din suflet!
Buna ziua,

Am fost astazi sa imi platesc taxele si am constatat ca am 2 amenzi pentru rovigneta care figureaza in sistemul Adm Financiare din datele 06.07.2011 si 26.07.2011, fiecare de 250 de lei. Nu am primit nici un proces verbal pana acum!
Eu mi-am luat rovigneta pe data de 01.07.2011, iar pe data de 06.07 nici nu eram in tara.

Stiti cumva daca aceste date pe care le au cei de la Adm Financiara reprezinta datele reale in care s-a constatat lipsa rovignetei? Pot contesta cumva amenzile, daca nu am primit nici pana acum proces verbal?

Mentionez ca apartin de sector 3.

Multumesc anticipat.
Buna seara,

Va scriu in speranta ca ma veti putea lamuri. Dupa indelungate cautari pe forumuri, sper ca voi gasi un raspuns concis si corect aici.

Am infiintat o societate comerciala (cu facilitati studenti) - microintreprindere, neplatitoare de TVA, cu desfasurarea activitatii la sediul social (apartament folosit prin contract de comodat) cu principalul obiect de activitate CAEN 6201 - Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client).

Urmeaza sa merg la ITM pentru a inregistra contractul de munca pentru unicul angajat, apoi la ANAF pentru depunerea declaratiei 010 si pentru procurarea Registrului Unic de Control.

Am 2 intrebari:
1. Am primit certificatul constatator de la ONRC. Acesta are vreo valoare in vederea obtinerii avizelor? In declaratia pe proprie raspundere am bifat casutele privind cunoasterea legii in privinta protectiei mediului, sanitare, sanitar-veterinare si pentru protectia muncii. Doamna de la Registrul Comertului ne-a zis ca vom fi contactati de aceste institutii ulterior infiintarii firmei. Ce trebuie sa facem acum? Sa fim sesizati de dansii sau trebuie sa mergem noi in vederea obtinerii acestor avize? Nu vrem sa riscam amenzi din lipsa informarii clare.

2. Ce alte registre mai sunt obligatorii in format fizic, in afara Registrului Unic de Control? Programul de contabilitate folosit are atat Registru Jurnal, cat si Registru Inventar - evident format electronic.

Va multumesc anticipat,
Raluca