avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate kalyla

Activitate kalyla

Buna ziua,
Ma aflu in concediu de crestere copil (pana in iunie 2013),iar firma la care lucram s-a cesionat din primavara lui 2012. Am dreptul la somaj dupa ce voi termina concediul?Ce demersuri trebuie sa fac? Care sunt actele care trebuiesc depuse?De mentionat este faptul ca fostul meu patron invoca scuza ca nu poate da de noii administratori ai firmei(el are acum o alta firma). Mie mi se pare ceva putred la mijloc.Cum sa procedez?
Va multumesc.
am fost in concediu de crestere copil pana la 20.02.2011;acum sunt insarcinata in 5 luni jumate si incepand cu 21.02 mi-am luat concediu medical normal;cei de la firma mi-au dat preaviz incepand cu 22.02 cu mentiunea ca postul meu se desfiinteaza pe 25 martie;acum sunt acoperita de concediile medicale,pe 12 aprilie am dreptul la concediu prenatal,apoi postnatal pana pe 15 august,urmand sa beneficiez de concediu de crestere pt al 2lea copil;daca firma in timpul acesta intra in insolventa si isi concediaza salariatii ,eu pot beneficia de somaj si apoi de concediu crestere copil,tinand cont ca sunt in concediu medical?sau raman pe dinafara si imi pierd aceste drepturi?
eu as incheia toate concediile cu ei la data de 15 august,atunci mi se termina si postnatalul,dupa ceea am dreptul la concediu crestere copil;deci ar mai fi cam 5 luni si jumatate; mi-e teama ca in timpul asta sa nu se intample ceva ,data fiind situatia mea si sa raman fara dreptul de concediu pt cresterea celui de-al 2lea copil;despre firma: sunt de fapt doua firme,una e furnizor ,alta e distribuitor,deci in stransa legatura : prowest com cu sediul la gaesti-dambovita si prowest distribution cu sediul la bragadiru-ilfov;eu sunt angajata la prowest distribution.
multumesc pt ajutor,o sa caut si eu pe portal,sper sa si gasesc...
nu stiu exact cum sta situatia,dar ei mi-au recomandat ca e mai bine pt mine sa intru in somaj pt ca sigur se va ajunge la insolventa;nu mi-au data detalii la telefon,iar sotului meu asta ia-u spus cand s-a dus sa-mi depuna actele de concediu medical si intiintarea ca sunt gravida;eu am fost pana la 20 februarie in concediu de crestere pt primul copil,apoi pe 21 mi-au facut reintegrarea si pe 22 mi-au dat preaviz de 20 de zile,in care mentioneaza ca pe 25 martie se desfiinteaza postul meu;eu acum sunt acoperita de concediile medicale,dar intrebarea este daca ma primeste sa intru in somaj imediat din concediu medical normal, sau sa duc in continuare concediile medicale la firma ?iar despre situatia firmei pe ce site ar trebui sa intru sa vad daca au depus vreo cerere de insolventa?
multumesc pt raspuns
firma la care lucrez e in iminenta de insolventa;eu sunt in concediu medical normal,dar peste o luna intru in concediu de maternitate,apoi doresc sa intru in concediu crestere copil;intrebarile mele sunt daca primesc banii pe concediile medicale mai sus mentionate si daca firma da faliment in timpul acesta exista pericolul sa nu mai beneficiez de concediu crestere copil?ar fi mai bine daca as intra in somaj? sau ce trebuie sa fac sa beneficiez de toate acestea?
multumesc pt raspuns
am fost in concediu de crestere copil pana la 20 februarie 2011,la data aceasta aflandu-ma deja la a2a sarcina in 5 luni;angajatorul mi-a facut reintegrarea in munca incepand cu 21.02.2011,dar pe 22.02.2011 mi-au dat preaviz de20 de zile pt ca postul meu se desfiinteaza incepand cu 25.03.2011;in acelasi timp eu am fost internata in spital incapand cu 21.02.2011,anuntand telefonic acest lucru,la fel si despre starea mea de graviditate;pe data de 23.02 am depus prin sotul meu o instiintare scrisa,despre situatia prezentata mai sus cu mentionea ca voi prezenta documentele necesare ulterior externarii,ceea ce am si facut;dupa iesirea din spital am mai primit 14 zile de concediu medical;in termeni legali preavizul meu e suspendat,insa cei de la firma mi-au sugerat ca ar fi mai bine sa intru in somaj,pt ca firma este in iminenta de insolventa si nu stie daca poate sa-mi dea banii pe concedii medicale,iar somajul e un venit sigur.Intrebarea mea este daca pot beneficia de somaj dupa concediu medical normal fara curgerea preavizului,si daca am dreptul dupa 18 zile de somaj sa intru in concediu de maternitate,apoi in concediu de crestere copil pt 2 ani.Mentionez ca anterior concediului de ingrijire al primului copil am lucrat 2 ani fara intrerupere.