avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot intra in al 2-lea concediu de crestere copil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot intra in al 2-lea concediu de crestere copil?

am fost in concediu de crestere copil pana la 20 februarie 2011,la data aceasta aflandu-ma deja la a2a sarcina in 5 luni;angajatorul mi-a facut reintegrarea in munca incepand cu 21.02.2011,dar pe 22.02.2011 mi-au dat preaviz de20 de zile pt ca postul meu se desfiinteaza incepand cu 25.03.2011;in acelasi timp eu am fost internata in spital incapand cu 21.02.2011,anuntand telefonic acest lucru,la fel si despre starea mea de graviditate;pe data de 23.02 am depus prin sotul meu o instiintare scrisa,despre situatia prezentata mai sus cu mentionea ca voi prezenta documentele necesare ulterior externarii,ceea ce am si facut;dupa iesirea din spital am mai primit 14 zile de concediu medical;in termeni legali preavizul meu e suspendat,insa cei de la firma mi-au sugerat ca ar fi mai bine sa intru in somaj,pt ca firma este in iminenta de insolventa si nu stie daca poate sa-mi dea banii pe concedii medicale,iar somajul e un venit sigur.Intrebarea mea este daca pot beneficia de somaj dupa concediu medical normal fara curgerea preavizului,si daca am dreptul dupa 18 zile de somaj sa intru in concediu de maternitate,apoi in concediu de crestere copil pt 2 ani.Mentionez ca anterior concediului de ingrijire al primului copil am lucrat 2 ani fara intrerupere.
Cel mai recent răspuns: kalyla , utilizator 08:24, 3 Martie 2011
Dupa terminarea concediului medical veti putea intra in somaj dar numai dupa trecerea perioadei de preaviz.
Din somaj puteti intra in CCC..se suspenda somajul pe perioada CCC si apoi dupa terminarea acesteia se reia somajul.
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil 2 ani mihaela71 mihaela71 la o societate in cursul lunii februerie revine din concediu crestere copil 2 ani una din salariate,insa punctul de lucru unde a lucrat acea persoana este ... (vezi toată discuția)
Sunt platiti salariatii in concediul medical daca firma intra in insolventa? kalyla kalyla firma la care lucrez e in iminenta de insolventa;eu sunt in concediu medical normal,dar peste o luna intru in concediu de maternitate,apoi doresc sa intru in ... (vezi toată discuția)
Intrerupere preaviz cu concediu medical??apoi cic? raduemy raduemy Buna ziua! As dori daca puteti sa ma luminati intr-o problema. De cateva zile am fost anuntat ca sunt pus pe lista de disponibilizari. Am semnat preavizul dar ... (vezi toată discuția)