avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt platiti salariatii in concediul medical daca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt platiti salariatii in concediul medical daca firma intra in insolventa?

firma la care lucrez e in iminenta de insolventa;eu sunt in concediu medical normal,dar peste o luna intru in concediu de maternitate,apoi doresc sa intru in concediu crestere copil;intrebarile mele sunt daca primesc banii pe concediile medicale mai sus mentionate si daca firma da faliment in timpul acesta exista pericolul sa nu mai beneficiez de concediu crestere copil?ar fi mai bine daca as intra in somaj? sau ce trebuie sa fac sa beneficiez de toate acestea?
Cel mai recent răspuns: kalyla , utilizator 15:47, 3 Martie 2011
Ce inseamna iminenta? Are o sentinta ? Sau macar un proces pe rol?
Functie de acestea putem raspunde.

In ceea ce priveste concediul medical, atata vreme cat firma functioneaza il veti primi.
nu stiu exact cum sta situatia,dar ei mi-au recomandat ca e mai bine pt mine sa intru in somaj pt ca sigur se va ajunge la insolventa;nu mi-au data detalii la telefon,iar sotului meu asta ia-u spus cand s-a dus sa-mi depuna actele de concediu medical si intiintarea ca sunt gravida;eu am fost pana la 20 februarie in concediu de crestere pt primul copil,apoi pe 21 mi-au facut reintegrarea si pe 22 mi-au dat preaviz de 20 de zile,in care mentioneaza ca pe 25 martie se desfiinteaza postul meu;eu acum sunt acoperita de concediile medicale,dar intrebarea este daca ma primeste sa intru in somaj imediat din concediu medical normal, sau sa duc in continuare concediile medicale la firma ?iar despre situatia firmei pe ce site ar trebui sa intru sa vad daca au depus vreo cerere de insolventa?
multumesc pt raspuns
Parerea mea este ca puteti astepta concediul de crestere si ingrijire.
Nu se intra in insolventa de azi pe maine.
Si char daca se intra, tot in somaj ajungeti.
verificati firma pe
portal.just.ro (fara www) - tribunalul comercial din judetul unde e firma,- dosare - nume parte.
Sau spuneti-mi firma si o caut eu.( cu judet cu tot)
eu as incheia toate concediile cu ei la data de 15 august,atunci mi se termina si postnatalul,dupa ceea am dreptul la concediu crestere copil;deci ar mai fi cam 5 luni si jumatate; mi-e teama ca in timpul asta sa nu se intample ceva ,data fiind situatia mea si sa raman fara dreptul de concediu pt cresterea celui de-al 2lea copil;despre firma: sunt de fapt doua firme,una e furnizor ,alta e distribuitor,deci in stransa legatura : prowest com cu sediul la gaesti-dambovita si prowest distribution cu sediul la bragadiru-ilfov;eu sunt angajata la prowest distribution.
multumesc pt ajutor,o sa caut si eu pe portal,sper sa si gasesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj din concediu medical? kalyla kalyla am fost in concediu de crestere copil pana la 20.02.2011;acum sunt insarcinata in 5 luni jumate si incepand cu 21.02 mi-am luat concediu medical normal;cei de ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in al 2-lea concediu de crestere copil? kalyla kalyla am fost in concediu de crestere copil pana la 20 februarie 2011,la data aceasta aflandu-ma deja la a2a sarcina in 5 luni;angajatorul mi-a facut reintegrarea in ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: Angajatorul meu are sediul in judetul Dambovita. Eu am buletinul in Bucuresti si medicul ... (vezi toată discuția)