avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate petrescuemil2011

Activitate petrescuemil2011

Răspuns la discuția Despre datorii si alte cele...
Deci, d-ul A a imprumutat firma cu sume de bani cu care s-au facut achizitiile, fie de utilaje, fie de alte bunuri cu care s-a modernizat cladirea. Din pacate si din motive iarasi misterioase, d-ul A nu are chitante decat pentru o parte din cei 60.000 ron. Pentru restul de bani se pare ca nimeni nu a imprumutat firma, eu nu am gasit nimic in actele firmei.

Cat despre relatia contractuala dintre firma si detinatorul cladirii, d-ul B, lucrurile s-au petrecut cam asa, d-ul B s-a declarat de acord ca firma sa aiba sediul in cladirea dumnealui.
Buna ziua. As vrea sa va expun situatia mea cat mai succint si sa ma ajutati cu sfaturi ca nu mai stiu ce sa fac.

In 2004 m-am asociat cu 2 domni, d-ul A si d-ul B, eu avand numarul cel mai mic de parti sociale din SRL. D-ul A a cheltuit cam 30.000 Roni pentru amenajarea unei cladiri aflata in proprietatea d-lui B si inca vreo 30.000 Roni pentru achizitia de utilaje.
In sfanta traditie rromaneasca, dupa cateva luni, cei 2 domni au inceput sa se tiganeasca si au inceput procesele, in final cei 2 domni iesind din firma. Mentionez ca firma era a mea iar cei 2 au intrat prin cedarea de catre mine a partilor sociale. Deci, in firma nu am mai ramas decat eu.

Iata ca au trecut anii, in numar de 7, si as dori sa stiu ce statut au cei 60.000 Ron?? Ai cui sunt? Utilajele ale cui sunt? Imbunatatirile (cumparat geamuri, usi, instalatii sanitare, termice, calorifere, gresie, faianta, tras curent trifazic etc) care au fost aduse, cu banii d-lui A, cladirii detinute de d-ul B ce statut au?
Specific faptul ca d-ul A, singurul care a scos banii din buzunar, nu a miscat un deget pentru a-si recupera banii. De fapt, niciunul dintre ei nu mai manifesta nici un interes pentru a se limpezi lucrurile.

Multumesc
Răspuns la discuția Tutore legal
mobexport a scris:

Cum a spus Kyandra. Punere sub interdictie si instituire tutela. Imi inchipui ca daca are diagnosticul mentionat nu are discernamant. Mai ales daca este la o varsta inaintata. Din pacate nici un medic psihiatru nu poate declara lipsa discernamant ci numai IML. Veti face cerere de punere sub interdictie, procesul este cu participarea procurorului, se va efectua o expertiza medico-legala, iar daca acestia vor constata ca nu are discernamant va fi numit un tutore.


Problema este ca o ruda a bolnavului speculeaza faptul ca persoana este bolnava de Alzeimer insa nu a obtinut decat o curatela de la Primarie in care se spune ca omul este bolnav si cam atat, nementionandu-se deloc ca este vorba de Alzheimer, si in baza careia a scos niste bani din contul bolnavului. Ba mai mult, s-a prezentat si la dezbaterea unei succesiuni unde s-au partajat niste bani
Discuție Tutore legal
Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz, o persoana in varsta, bolnava de Parkinson si Alzehimer, cu acte care atesta acest lucru, poate fi reprezentata intr-o succesiune legata de o mostenire de o ruda care nu detine decat o curatela? Sau e necesar ca persoana in cauza sa fie pusa sub interdictie si sa fie numit un tutore legal? Daca ar fi incheiata o succesiune in fata unui notar pe baza acestei curatele, cat de legala ar fi? Ar putea fi atacata mai tarziu si desfiintata?
Multumesc.
Răspuns la discuția Cota parte din actiuni
elga50 a scris:

Actiunile cumparate oricand sunt in nume personal.
Am facut de curand succesiunea in urma decesului parintilor mei.
Ma refer acum la succesiunea dupa mama care avea un numar X de actiuni. Mie mi-au revenit, in calitate de fiica 3/4, iar tatalui meu 1/4.

Dupa decesul tatalui mi-au revenit in intregime (fiind unica mstenitoare) actiunile lui + 1/4 din actiunile mostenite de el de la mama.
Asa ca va spun in deplina cunostinta de cauza.

Nu faceti confuzie intre succesiune si .....partaj in urma divortului....!





Nu fac confuzie dar... nici nu stiu ce mai fac ca nu mai inteleg nimic. O notara mi-a spus ca actiunile la acel fond de investitii sunt considerate bun comun si se impart in felul urmator, 3/8 revin fiului si 5/8 sotiei supravietuitoare iar alta notara imi spune ceea ce imi spuneti si d-stra, ca actiunile sunt bun propriu si atunci sotia are 1/4 iar fiul 3/4.
Problema care ma deruteaza si mai mult este ca la definitia de bunuri proprii nu apare nimic care ar avea legatura cu cumpararea de actiuni. Bunul propriu este bunul cumparat inainte de casatorie, bunul mostenit etc, insa nu se pomeneste nimic de actiuni.:-/

O intrebare, intai a decedat mama d-stra si la un interval de timp si tatal ?!

L.E. Si iar mai am o intrebare, daca mama d-stra a avut, sa zicem, 100 de actiuni, d-stra cate v-au revenit? S-o luam numerologic, adica pe babeste ca sa nu existe confuzii...
Răspuns la discuția Cota parte din actiuni
elga50 a scris:

Nu.:)
Codul civil


Totusi, tot mai am o nelamurire. Deci, daca decedatul cumpara actiuni de 100 lei in timpul casatoriei cu cea de-a doua sotie, cum sunt considerate acele actiuni, bunuri comune sau bunuri proprii?
Si atunci, daca sunt cinsiderate actiunile drept bunuri comune, ce cota parte are sotia si ce cota parte are fiul din prima casatorie?
Sau, in celalalt caz, daca sunt considerate actiunile bunuri proprii, cum se repartizeaza cotele?
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Cota parte din actiuni
elga50 a scris:

Sotia 1/4, dv, ca fiu 3/4.



Asadar, sotia o patrime si fiul 3 patrimi? Nu e... jumi juma? :hm:

Răspuns la discuția Cota parte din actiuni
Deci, actiunile au fost cumparate in timpul casatoriei cu cea de-a doua sotie si sunt numai pe numele tatalui.

Buna seara. As dori sa ma ajutati intr-o problema. . Tatal meu a divortat de mama mea, s-a recasatorit dar cu noua sotie nu au avut copii.De curand a decedat si la moartea lui a lasat un numar de actiuni la un fond de investitii Deci, sunt 2 parti care vin la mostenire, fiul din prima casatorie si actuala sotie. Intrebarea este, care este cota parte a fiecaruia din aceste actiuni?
Si mai am o intrebare, si sper sa nu supar pe nimeni, e posibil sa mi se spuna in ce legi e stabilit modul in care se stabilesc aceste cote parti?

Multumesc mult!