avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate Lung Elena

Activitate Lung Elena

Buna, am un CMI (medic stomatolog), as vrea sa stiu daca pot sa imi deschid un SRL sau PFA unde sa vand produse stomatologice (turbine, freze, intr-un cuvant consumabile stomatologice) cu vanzare directa catre cabinete si daca pot sa imi vand catre cabinetul personal la preturi de achizitie a SRL-ului.
Multumesc anticipat!
Am cerut in instanta atribuirea in cota de1/2 actiuni (actiuni de la SC..... SA, unde fostul sot este actionar). In citatia primita se scrie:Sa indice valoarea nominala a actiunilor si de a depune extras din registrul comertului vizand capitalul social al .... sub sanctiunea suspendarii.
Ce voi face eu, deoarece mie nu-mi dau informatii de la SC... ,decat fostului sot.?
Este benefica o mediere si daca este consfiintita in hotararea de partaj,nu doresc sa semnez ceva ce mi-ar fi in defavoare.
Nu avem nici o firma.
Avem un website simplu, pe internet fara a avea o firma sau ceva, inregistrat pe persoana fizica.
Administratorul siteului este el, iar detinatorul domeniului si gazduirii sunt eu.
Este o 'asociere' la negru.
Eu detin domeniu si gazduirea si l-am lasat pe el sa faca ce vrea el acolo sa pune si sa administreze siteul.
In momentul de fata siteul produce bani si normal ca vreau si eu o parte din venituri, avand in vedere ca eu am investit niste bani in el.

Nu avem nici eu si nici el nici o firma si nu avem un contract de nici un fel.
Am o 'mica, mare problema', detin un website (numele de domeniu precum si contul de gazduire sunt cumparate de mine si pe numele meu cu acte in regula) , scriptul siteului fiind realizat de un baiat cu care am colaborat timp de 2 ani de zile. Acum ma ameninta precum ca ma da el pe mine in judecata ca eu i-am clonat site-ul si precum ca eu ii umblu prin adresa de email, cand eu nu am clonat acel script si nici nu m-am atins de adresa lui de email vreodata.
El se ocupa de parte de administrare si el a urcat scriptul acolo, pana acum toti banii generati din vanzarea de reclama pe site i-au intrat exclusiv doar lui, acum cerand si eu un procent mic de doar 33.33% din profit, avand in vedere ca eu am investit ceva bani la inceput in cumpararea domeniului.
Dumneavoastra ce parere aveti, are vre-o baza legala prin care sa ma dea in judecata, pentru ca el m-am amenintat ca imi face dosar penal ca eu utilizez scriptul lui si ca ii fur eu lui proprietatea intelectuala (nici nu stiu daca e inregistrat la Osim)?
Si in cazul in care el nu a platit la finante nici un ban din profiturile realizate de pe urma acestui website (bani intrati in contul lui, exclusiv, eu nu am vazut nici un ban), cine este raspunzator de acest lucru (neplata impozitului pe profit)?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Partaj actiuni
Va multumesc pt. raspuns.
Un sfat l-am primit de la un jurist care mi-a spus ca ar fi suficient o hotarare prin care sa se
legalizeze acel inscris sub semnatura privata prin care ulterior ar putea fi tecute actiunile pe numele copiilor. Ce parere aveti?
In caz contrar acel act ar fi suficient pt.judecator pt.a partaja actiunile sau valoarea lor. (actiunile sunt cumparate pe numele sotului) Va fi nevoie si de martorii care au semnat acel act? As dorii ceva cat mai simplu.
Mii de multumiri!
Răspuns la discuția Partaj actiuni
Partajul a fost facut dupa divort , cu sentinta definitiva si irevocabila pentru divort, deci totul a fost legal.
Discuție Partaj actiuni
In urma unui partaj voluntar care a fost facut in scris sub semnatura si cu trei martori s-a realizat si legal(la notar) o parte, ramanand a fi impartite actiunile de la o societate cu capital integral privat in 1/2. Se scrie si faptul ca va plati cheltuielile 1/2 pana la stabilirea divortului.
In esenta fostul sot nu mai doreste a imparti actiunile si nici cheltuielile. Ce e de facut?- mai ales pt. actiuni, le vreau pt.cei doi copii si sa fiu impacata ca am facut tot ce am putut.
Cu multumiri.
Buna ziua!
As vrea sa va intreb daca este nevoie din punct de vedere juridic sa fac un concurs, in care sa ofer tuturor celor care se inscriu (contra cost, prin SMS) un anumit premiu, gen telefon mobil, etc.
Siteul functionand cam asa:
Vizitatorul vine, se inscrie, plateste o suma de bani prin SMS, dupa care intra in baza de date, cand se strang un anumit numar de participant se face extragerea pentru premiu.
As avea nevoie de firma, pfa, sau pot sa fac acest site si ca si persoana fizica si doar sa-mi impozitez eventualul venit/profit?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția Partaj
Costructia casei s-a facut pe un teren cumparat in timpul casatoriei. Valoarea locuintei este intre 100000 E-110000 E. Valoarea unui bun propriu trecut in alt bun care e modalitatea de calcul a cotei din total bunuri.(valoarea lui la data vanzarii?,Actualizarea valorii lui?,Evaluarea la valoarea de circulatie?,etc)
Valoarea unui ap. e similar cu o suma de bani? Unde e efectul sbrogatiei chiar si partiale?