In urma unui partaj voluntar care a fost facut in scris sub semnatura si cu trei martori s-a realizat si legal(la notar) o parte, ramanand a fi impartite actiunile de la o societate cu capital integral privat in 1/2. Se scrie si faptul ca va plati cheltuielile 1/2 pana la stabilirea divortului.
In esenta fostul sot nu mai doreste a imparti actiunile si nici cheltuielile. Ce e de facut?- mai ales pt. actiuni, le vreau pt.cei doi copii si sa fiu impacata ca am facut tot ce am putut.
Cu multumiri.
Bine, in cazul acesta va puteti adresa instantei de judecata pentru realizarea unui partaj suplimentar,veti plati taxa de timbru 3% din valoarea bunurilor care nu au fost partajate.In privinta cheltuielilor de judecata investiti conventia notariala la judecatoria in raza careia domiciliati si va puteti adresa executorului pentru executare silita a acesteia.
Va multumesc pt. raspuns.
Un sfat l-am primit de la un jurist care mi-a spus ca ar fi suficient o hotarare prin care sa se
legalizeze acel inscris sub semnatura privata prin care ulterior ar putea fi tecute actiunile pe numele copiilor. Ce parere aveti?
In caz contrar acel act ar fi suficient pt.judecator pt.a partaja actiunile sau valoarea lor. (actiunile sunt cumparate pe numele sotului) Va fi nevoie si de martorii care au semnat acel act? As dorii ceva cat mai simplu.
Mii de multumiri!
Drept fara partaj
andreidani
Buna,As dori va rog si eu unrapuns,De curind am terminat divortul .Nu avem copii minori Acum as dori ca din bunurile din casa care le-am facut impreuna cu ... (vezi toată discuția)