Act de vanzare cumparare pot face doar dupa divort. Nu se poate face un testament si dupa divort sa anulam testamentul si sa fac act de vanzare cumparare?
Bună ziua. Am următoarea situație. Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit. Succesiunea după tata a fost facută ( atat mama cat si eu am renuntat la mostenire in favoarea fratelui - o casa). In acest moment sunt despartita de sot (avem doi copii) dar inca nu am introdus actele de divort. Intrebarea mea este: ce ACT pot face astfel incat sa-mi ramana mie casa in care locuiesc impreuna cu mama. Nu vreau sa impart la divort casa, sau in cazul in care se intampla ceva cu mama mea sa fie atacat . Ce act ma sfatuiti sa fac?
buna ziua, as dori sa stiu daca o proprietate privata poate avea 2 cai de acces? mama si fratele ei dezbat o mostenire si au inceput actele de departajare a proprietatii, actul de mostenire este in 1986, binenteles ca au fost facute modificari privind asezarea caselor(ambii locuiesc pe aceeasi proprietate), firma de cadastru care face proiectul a omis sa treaca cateva detalii precum ca nu sunt conform legii , aceasta proprietate in anul 1986 avea o singura cale de acces, acum are 2 cai de acces.
intrebarea mea este daca o proprietate poate avea 2 cai de acces si de cati metri tb sa fie fiecare?
buna ziua. potrivit legii putem sa ne facem calea de acces intro propietate prin garaj? pur si simplu sa intram prin garaj din strada. cati metri in latime trebuie sa aiba garajul ca sa cuprinda si calea de acces?
Exista certificat de mostenitori, am scos certificatul cadastral, acum urmeaza sa masoare camerele, dupa aceasta departamentare tb sa facem lotizarea, ceea ce nu inteleg eu este urmatorul fapt: inainte de lotizare se merge la notar, se face o mediere , cadem de acord asupra impartirii, sau dupa aceasta lotizare se merge la notar?
buna ziua, am o nelamurire. Vreau sa stiu cum imparte legea o proprietate intre 2 mostenitori. proprietatea are suprafata construibila si teren aferent, ambii mostenitori locuiesc pe aceasta proprietate, numai ca unul dintre ei are mai mult spatiu in fata casei deoarece atunci cand a fost construita casa nu s-a tinut cont de latimea proprietatii, Din cate am citit am inteles ca suprafata construibila se imparte la 2 si terenul aferent la 2. Vreau sa stiu daca este adevarat sau nu, deoarece dac se imparte suprafata construibila la 2 atunci este egalitate si mai ramane de impartit doar terenul aferent. va multumesc si astept raspuns