avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea lotizarii (succesiune)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea lotizarii (succesiune)

buna ziua, am o nelamurire. Vreau sa stiu cum imparte legea o proprietate intre 2 mostenitori. proprietatea are suprafata construibila si teren aferent, ambii mostenitori locuiesc pe aceasta proprietate, numai ca unul dintre ei are mai mult spatiu in fata casei deoarece atunci cand a fost construita casa nu s-a tinut cont de latimea proprietatii, Din cate am citit am inteles ca suprafata construibila se imparte la 2 si terenul aferent la 2. Vreau sa stiu daca este adevarat sau nu, deoarece dac se imparte suprafata construibila la 2 atunci este egalitate si mai ramane de impartit doar terenul aferent. va multumesc si astept raspuns
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
marycriss, utilizator
Cel mai recent răspuns: marycriss , utilizator 21:44, 4 Martie 2011
Exista certificat de mostenitor sau " mostenitorii" sunt prezumtivi?
Exista certificat de mostenitori, am scos certificatul cadastral, acum urmeaza sa masoare camerele, dupa aceasta departamentare tb sa facem lotizarea, ceea ce nu inteleg eu este urmatorul fapt: inainte de lotizare se merge la notar, se face o mediere , cadem de acord asupra impartirii, sau dupa aceasta lotizare se merge la notar?
Puteti merge si la un mediator, insa cred ca persoana care detine acum o parte mai mare din locuinta nu va fi de acord.
Cred ca ceea ce doriti acum sa faceti este o iesire din indiviziune. Ramane varianta cu instanta. Se va efectua o expertiza care va lotiza imobilul -casa si teren, cat se poate de egal.
va multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire titlu proprietate comun borcuta borcuta Buna ziua, Suntem 3 mostenitori pe un titlu proprietate reprezentand o suprafata de teren intravilan de 4800 mp. Am convenit pe cale amiabila cum facem ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren cota 1/2 keyraG keyraG Cum se imparte un teren (ce are aproximativ 30% din suprafata cu posibilitate de a construi,iar restul teren agricol) intre doi frati care l-au mostenit prin ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren unor multipli proprietari Mdoni Mdoni Buna ziua, Vreau sa cumpar, impreuna cu alte familii, un teren neparcelat. Exista un mod in care putem face asta fara ca pamantul sa fie impartit in prealabil ... (vezi toată discuția)