avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Activitate HagiuAlexandru

Activitate HagiuAlexandru

Răspuns la discuția Citata in calitate de martor
Din cate stiu (nefiind in domeniu) daca nu te prezinti in instanta initial vei primi o amenda de 500 lei si vei fi citata din nou. Daca nu colaborezi in viitor se va emite mandat de aducere si vei fi "luata pe sus" si dusa in instanta.
Poate colegii de pe forum te pot sfatui cum sa instiintezi instanta ca locuiesti in alta localitate si nu poti ajunge sa depui marturie, sau sa depui marturie prin comisia rogatorie.
Răspuns la discuția onorariu avocat
Dar cand l-ai angajat nu ti s-a parut un onorariu mare? Poate le faci lista de onorarii si celorlalti avocati....ca sa nu mai ceara asa mult.
Discuție Succesiune
Situatia este urmatoarea:
O familie compusa din sot, sotie si doi copii majori locuiesc intr-un apartament apartinand sotiei (mostenire). In cazul decesului sotiei apartamentul respectiv va fi impartit in cota de 1/3 ?
Multumesc.
"fără ca sancţiunea aplicată să poată depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea din care provine bunul" , adica pedeapsa aplicata pentru tainuire/favorizarea infractorului nu poate depasi 3 luni (in cazul in care infractiunea este "insusirea bunului gasit"). Daca este vorba de furt situatia se schimba.

P.S. - nu sunt in domeniu, daca gresesc va rog sa ma corectati!

Buna ziua,
Tatal meu are o firma (consultanta si prestari servicii in domeniul SSM, PSI-SU, coordonare santier etc).
Anul trecut avea un contract de prestari cu o firma care era antreprenor general la constructia unei centuri (varianta de ocolire oras). In timpul acestui contract seful de santier a suferit un accident de munca (angajatul unui subcontractor l-a lovit cu, cupa excavatorului, din neatentie), in urma caruia a ramas paralizat, iar in ianuarie anul acesta a decedat.
In urma cercetarii accidentului de catre ITM s-a stabilit culpa comuna, atat excavatoristul (ucidere prin imprudenta) cat si decedatul deoarece nu purta echipament individual de protectie. Familia a deschis un dosar civil impotriva antreprenorului general.
Familia sustine ca semnatura victimei de pe fisa de instruire nu-i apartine si astazi l-au chemat pe tatal meu sa dea specimen de semnatura (sau cum se cheama) pentru analiza grafologica, considerand ca el a semnat fisa in locul victimei.
Daca se determina ca tatal meu a semnat in locul victimei, care sunt consecintele, unde se incadreaza?
Va multumesc