Iertati-mi intrebarea, dar un proprietar are dreptul sa incheie contract individual pentru furnizarea de servicii, sau nu?. Daca se poate executa separarea dpdv tehnic, inseamna ca, Compania Apa refuza incheierea contractelor individuale prin abuz.Vor la loc comunismul, cu asociatii, plata la comun, sa ne injuram intre noi, etc? De multe ori cei care impart apa sunt doar escroci care vor sa faca bani in plus pentru asa zisele servicii aduse cand ei lucreaza practic gratuit ca incasatori pentru compania APA, nu pentru vecini!
Nu se poate determina Compania Apa sa aprobe separarea apartamentelor care au conditi tehnice, fiind la parter, - ca sa nu mai fie certuri?
Astept un raspuns, daca se poate, fiind in aceasta situatie de peste 2 ani.
Multumesc pentru raspunsurile primite.
Am sa fac sesizare la Sectia de Politie, pe tema resedintei.
In ce priveste actiunile vecinului, am luat unele masuri prin actiuni inclusiv penale, nu vreu sa mai intru in detalii.
- NU cred ca este urmarit inca, dinpotriva, e protejat de agentii de politie.
De aceea nici nu cred ca voi avea sanse in plangerile mele penale.
Apropo de ce face in numele dreptului de proprietate - ultimul lucru, a decis sa ingradeasca trecerea pe linga bloc - a complectat gardul viu cu bete si bolovani, sa nu mai pot iesi direct in strada mergand pe langa bloc ci doar pe allea principala. Am reclamat la Primarie, sper sa rezolve ei.
Problemele grave insa sunt altele: amenintarile cu moartea, cu scosul afara din casa, injuraturiele, etc.
Putine sanse ca politia noastra sa miste vre-un deget.
Multulesc mult pentru ajutor! - Nu eram in clar daca mai exista sau nu obligatia de a declara resedinta (vechea viza de flotant).
Buna ziua,
Am citit in legea 290 /2005 ca resedinta sau domicilui trebuiesc declarate in termen de 15 zile de la modificare.
Am un vecin care locuieste in blocul nostru de aprox 4 ani. De 2 s-a casatorit cu o vecina, ea este proprietarera apartamentuli.
Doresc sa intreb daca respectivul nu trebuia sa declare schimbarea domiciliului, sau macar a resedintei, iar aceasta nu trebuie trecuta obligatoriu in buletin?
El pretionde ca are o alta proprietate si domiciliul din buletin este cel unde are proprietatea respectiva.
O intrebare ce decurge din prima: Respectivul are dretul sa faca ce doreste in acest bloc, daca n-are domiciliul sau resedinta aici, doar pentru faptul ca are sotia in acest bloc si locuieste aici?
Multumesc mult pentru ajutor.
La dosar au trimis deja ce au comsiderat ei ca a stat la baza emiterii deciziei.
Eu ar trebui probabil sa vin cu o contraexpertiza care sa sustina incadrarrea gresita/
Ei au schimbat gradul de handicap din "Accentuat"in "Mediu" dupa ce am avut acest grad din 1993.
Multumesc
Am facut o contestatie la o decizie de incadrare in grad de handicap, inclusiv impotriva celei emisa de Comisia Superioara de Expertiza.
Judecatorul cere expertiza medicala, dar nici el nu stie de unde o pot obtine.
M-a indrumat catre Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă - sa intreb acolo daca fac asa ceva. (Am reusit sa gasesc un nr de telefon, dar doctorul nu raspunde momentan.)
Stie cineva daca intradevar acolo as putea obtine expertiza medicala respectiva?
Mai mentionez ca eu lucrez, nu sunt in incapacitate de munca, am hadicap pe o problema psihica dar pot lucra, ori institutul respectiv se ocupa de decizii de pensii (invalididitate).
Multumesc
Multumesc mult pentru sfat.
Asa e, daca vreau sa nu pierd timpul degeaba, mai bine platesc si gata.
Chiar daca e frustrant, n-are rost sa ma lupt cu morile de vant.
Am pus aceasta intrebare deoarece am vrut sa am si parerea (sfatul ) unor persoane avizate si de aceea va multumesc tuturor celor ce m-ati rapuns.
Buna ziua,
In urma unui apel la sectia de politie de cartier facut de un vecin ce mi-e dusman, au venit la usa mea doi politai.
Motivul: deranjarea linistii publice prin stigate. Mentionez ca eu ma certam cu sotia, nu cu vecinii. Cu vecinul care m-a reclamat m-am certat 30 secunde, cind am venit acasa, pentru ca nu i- placut sunetul usii trantite de la intrarea in bloc, a iesit pe coridor, etc.. 30 secunde. Dar nu e precizat asa ceva n otivele amenzii.
Politaii suna la usa, sotia care intre timp incepusa sa se simta rau, din cauza altercatiei, deschide usa, vede 2 politai si le cere sa ne lase in pace, eventual sa cheme salvarea, ca se simte rau.
Eu, nervos fiind, le spun sa ne lase in pace si sa plece.
Unul dintre ei intra peste mine in casa, ma imobilizeaza, si vazand ca nu reactionez nicicum , iese afara. (cred ca au vrut sa ma provoace, si daca ripostam, ma alegeam si cu o bataie de la ei, ca nu sunt chiar Chuck Norris).
Dupa ce a iesit din apartamentul meu, unde a intrat neinvitat si m-a bruscat, i-am inchis usa si n-am mai deschis, oricat au mai batut sau sunal la usa.
Dupa 3 zile, primesc in posta amenda: 200lei +300 lei
Nimeni nu avrut sa semneze ca martor.
Politaiul precizeaza ca ma certam cu sotia si prin strigatele mele am deranjat linistea vecinilor, plus ca l-am injurat si l-am amenintat, fara sa precizeeze nimic de violarea domiciliului.
Pot sa fac contestatie si sa mi se anuleze amenda?
As vrea sa-l acuz de Abuz in serviciu si Violare de domiciliu, plus apoi Tentativa de violare de domiciliu, ca a insistat sa intre in casa si dupa ce am incuiat usa - mentioneaza ca"m-am baricadat in casa"
Puteti sa-mi dati un sfat?
sau sa platesc amenda si sa uit?