avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate Mitica49

Activitate Mitica49

Multumesc pentru raspuns si lamuriri.
Materialul realizat de Finante Brasov aduce, niste lamuriri legate de posibilitatea lucrului cu persoane, angajate de asociatia de proprietari, pe baza de contract/conventie civila. Inteleg din material, pag. 2/5 si 3/5, ca un contract civil, incheiat pe baza dispozitiilor Codului civil, este perfect legal, deoarece activitatea desfasurata de cei angajati este o activitate dependenta, desfasurata in afara functiei de baza si ca nu este obligatorie incheierea unui CIM cu timp partial de munca.
Gresesc cumva?


Multumesc pentru raspuns!
Stiu ca asemenea modificari sunt permise de legislatie, insa ceea ce doream sa stiu este daca legea permite desfiintarea acelei usi de intrare in apartament de pe casa scarii, usa fiind prevazuta prin proiectul initial al blocului?
Problema pe care vreau sa o ridic este urmatoarea: un apartament intr-un bloc de locuinte, situat la parter, a fost transformat intr-un spatiu comercial cu vitrina, usa de acces din strada, modificari ale spatiului interior, etc. Usa initiala de acces din scara blocului, prevazuta prin proiect si din constructiea blocului, a fost zidita de catre proprietarul spatiului. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: este legala aceasta desfiintare, prin zidire, a usii initiale de acces din scara blocului? Daca da care-i temeiul legal (lege, HG, ordin al Inspectoratului in Constructii, etc.)? Este posibil ca o eventuala aprobare data de asociatia de locatari sa se constituie intr-un temei legal?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Multumesc Ynocentta pentru raspuns!
In noiembrie sau decembrie 2011 Senatul Romaniei a adoptat o lege privind interzicerea petrecerilor dupa ora 22. Deoarece nu reusesc sa o gasesc, va rog sa ma ajutati in identificarea ei cu numarul pe care-l are.
Multumesc!
Intrebarea mea a pornit de la articolul "Care sunt veniturile pentru care nu se platesc contributii sociale" publicat pe 8 Februarie 2012 de dra. Roxana Neagu (citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art... .
Pentru George 1962 as preciza ca nu este nici o asemanare intre conventia civila, care se incheie numai pentru lucrari limitate in timp si ocazionale (vezi si Sanda64), si contractul de mandat care in anumite privinte, plata anumitor contributii la stat, impozite, seamana mai degraba cu CIM (fara a fi asimilat acestuia).
Multumesc tuturor celor care intr-un fel sau altul m-au ajutat cumva sa ma mai luminez putin.

Buna ziua,
Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de "contributie de asigurari sociale de sanatate" este diferita de cea de "contributie pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate"?
Contributia FNUASS pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari, angajati pe baza unui contract de mandat, conform legii, sunt exceptate de la plata?

Multumesc pentru raspuns. Am incercat sa fac un calcul conform acestui algoritm, dar nu ies nicicum la valorile calculate de Casa de pensii.
Oricum ar fi cuantumul pensiei este diminuat nejustificat deoarece la vechimea in munca se ia timpul efectiv lucrat (ani, luni, zile) iar la calculul punctajului mediu se iau in calcul si perioadele nelucrate, care la vechime nu sunt valorificate dar la punctaj da, chiar daca ele sunt zero, ducand in final la diminuarea punctajului. :-/
Buna ziua,
Deoarece am cateva nelamuriri legate de decizia mea de pensionare as dori sa aflu care este algoritmul de calcul a punctajului mediu anual care sta la baza stabilirii pensiei. Precizez ca asfel de informatii nu pot fi obtinute de la functionarii Case de Pensii.
Va multumesc!