avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate ion33

Activitate ion33

buna ziua,
aseara am parcat masina intr un loc de parcare de resedinta,am primit pe parbriz "nota e constatare "politia locala ,,,am lasat nr in geam dar nu m a sunat nimeni,,,,ma rog in nota scrie ca s au facut fotografii etc, la masina,,,ma invita la sectia sector 2 petru a clarifica imrejurarile in care a fost savarsita fapta d ocupare a locului ...eu am parcat ca am avut o urgenta ...poate sa mi raspunda cineva daca nu ma prezint la sectie ce se intampla?
astept raspuns
multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc pt raspuns, si noi gandim la fel....ati intuit bine pe mama am pierdut o acum 4 ani si tata este in spital, era sa l pierdem si pe el dar parca l a inviat D zeu (sa va da ce se intampla)dp ce a fost transportat in coma ...si unde?,la Pantelimon!
Buna ziua,
In anul 2002 parintii mei (pensionari)au decis sa se mute de la oras la tara la vreo suta de km de Bucuresti .Noi suntem 3 frati.Eu si una din surorile mele locuiam in londra la momentul ala si am decis sa le dam noi bani pentru casa.Au gasit casa aici in satul natal al mamei iar noi le am trimis banii pentru ea,au platit pe ea 210 milioane lei vechi din care eu am platit 110 si sormea 100 ma rog cam asa...actele au fost facute pe numele parintilor
la casa s-a tot investit timp de 6 ani bani trimisi din uk de mine si sora mea cam in mod egal .la cheltuieli au contribut si parinti nostri . prin anul 2008 au cam obosit de la drumuri cu autobuzul intre bucuresti si tara plus ca faceau si niste tratamente.Au decis sa vanda casa .Au cautat cumparatori timp de cam un an dar nu au gasit pe nimeni sa i dea suma pe care o stabilisem dupa investitiile suplimentare.Atunci ne am hotarat sa sa rezolvam treaba intre noi ca tot ma saturasem eu de uk dupa 20 de ani iar in acelasi timp sora mea era intrun impas financiar(rate la banca) .Am decis sa o despagubesc pe sora mea pe partea ei din casa sa ma reintorc din uk si sa ma mut eu in casa de la tara.zis si facut toata intelegerea a fost filmata scrisa pe hartie si semnata de fiecare parte Casa a fost estimata la 15 000 euro cu toate inbunatatirile,adica 7500 euro trebuia sa i dau sorei ,i am tranferat prin banca cat timp eram in uk 4000lire si a ramas dp ce revin in tara timp de un an sa i trimit esalonat in uk 3000euro ...s o tai scurt zis si facut in 2010 ea avea toti banii de la mine pe casa.Atunci parintii mi au facut donatie pentru ami tranfera casa cu actele pe numele meu.Donatia a fost facuta la notar cu scutire de raport.
Acum de curand dupa 14 ani dupa ce s a mai investit mult mai mult la casa si curte sora mea din uk ramanand iar fara bani s a hotarat sa mi atace donatia....cum ma apar care sunt caile??mentionez ca inca mai am inregistrarea video cu intelegerea si dovezi de la banca ca i am trimis toti banii plus niste notite in amanunt facut de tatal meu despre cum au decurs lucrurile.
Astept raspuns,multumesc pentru rabdarea de a mi citi povestea!

Tot apartamentul cu3 camere le au facut vanzare cumparare la doi copii respectiv celor douasurori ale mele(din 3 copii) al treile a copil sunt eu.Vanzarea cumparare s a facut in 2010,fara a ma instiinta sau sa mi ceara parerea sau sa semnez vreo declaratie ca am renuntat la partea mea .Mama a decedat in 2020 iar tata mai este inca in viata.Deci dupa moartea tatalui pot sa mi cer dreptul in instanta?
Buna ziua,
Parintii mei au fost la noatar fara sa ma instiinteze pe mine sa faca act de vanzare cumparare pe apartamentul cu treri camere la cele doua surorile ale mele.Actul l au facut in 2010 ,
Intrebarea este acest act este valabil pe deplin ,daca eu nu am dat o declaratie in prealabil ca renunt la partea mea din apartament?
Multumesc anticipat,astept rspuns
ion
multumesc,partile trebuie sa fie prezente,martori?
buna ziua,
contract de vanzare pentru doi dintre copii a fost facut in 2010 (cu clauza de intretinere pana la moarte si a doua clauza sa dea amandoua parti cate 50 euro pe luna) ,acum de doua luni mama a cazut la pat cu un avc si are mai multa nevoie de ajutor din partea lor ca nici o data,ajutorul intarzie sa apara si nici nu cred ca va aparea din partea uneia din parti ,tata vrea sa rezilieze contractul pentru pentru nerespectarea contractului si revenirea locuintei inapoi la ei,se poate rezilia fara prezenta sau semnatura partii (copil)care nu a respectat contractul?
Ce trebuie sa faca ?
Multumesc
ionel
buna ziua,
cu privire la semnatura de pe procesul verbal pt amenda de28 euro emis de cdadnr ,eu am doar semnatura electronica pe aceste procese verbale(12 la numar) stie cineva daca se pot contesta acum dupa ce am platit cam junmate la executori(6 dosare)
daca este un avocat pe acest forum care poate sa ma indrume sau sa ma asiste in instanta etc,va rog sa ma anuntati cat mai repede
va multumesc
ion33
deci legea rovinietei in 2011 si 2012 cand am savarsit contraventia(iile) era ,
ca poate sa te amendeze de cate ori treci pe sub camera intr o zi,
ca trebuie sa ti ia 28 euro pt fiecare amenda de 250 ron,
vi se pare corect din punct de vedere al drepturilor omului?
eu am platit amenzile in 2013,de ce nu s a aplicat legea cu 28 euro abolita in 2012,n ar fi fost mai corect asa?
decat ca cnadnr (fara o somatie valabila) sa trimita neplata de 28 euro direct la executor si sa faca poprire pe cont in banca?...si asta in 2014 dupa 3 ani de la contraventie...
buna ziua,
am fost executat silit pt neplata taxei de 28 euro asta dupa ce am platit amenzile pt rovinieta de 250 ron fiecare in 2013

(n am platit astia 28 euro pt ca nu stiam de ea si nici nimeni nu mi a spus la vremea respectiva)
deci ca sa fiu mai clar din 26 /7/ 2011 prima amenda....tot asa pana la 9 amenzi, ultima fiind facuta pe data de 11/01/2012.
in 27 07 2012 sa abolit legea asta cu 28 euro.
eu am platit primele 2 amenzi pe 4/5/2012 si 13/06/2012 si ultimile 7 pe 10/01/2013 adica 1750 ron.asta a fost la circumscrptia finanancira sectorul 3 si unde mi au spus ca asta este tot !

instiintarea de plata 28 euro spun ca mi au trimis o la adresa din sectorul 3 unde nu mai stau din 2010 (cand am vandut casa )dupa care mi am schimbat buletinul pe sect 2 si unde nu am primit absolut nici o instiintare de ne-plata ,nimic
acum cateva zile cu uimire m am trezit cu popriri la banca de 15 ron fiecare pt 2 dosare de executare ,,,si pe langa astea mai sunt am inteles si alte dosare pe rol la sect 3 ...

va intreb ce se poate face in situatia asta ,adica ce este legal sa platesc si ce nu,sau cum se poate atcca etc,,,,?

ps;am avut date si 2 amenzi de rovinieta in aceeasi zi oare asta i legal?!
va multumesc
astept raspuns