avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In anul 2002 parintii mei (pensionari)au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In anul 2002 parintii mei (pensionari)au decis sa ...

Buna ziua,
In anul 2002 parintii mei (pensionari)au decis sa se mute de la oras la tara la vreo suta de km de Bucuresti .Noi suntem 3 frati.Eu si una din surorile mele locuiam in londra la momentul ala si am decis sa le dam noi bani pentru casa.Au gasit casa aici in satul natal al mamei iar noi le am trimis banii pentru ea,au platit pe ea 210 milioane lei vechi din care eu am platit 110 si sormea 100 ma rog cam asa...actele au fost facute pe numele parintilor
la casa s-a tot investit timp de 6 ani bani trimisi din uk de mine si sora mea cam in mod egal .la cheltuieli au contribut si parinti nostri . prin anul 2008 au cam obosit de la drumuri cu autobuzul intre bucuresti si tara plus ca faceau si niste tratamente.Au decis sa vanda casa .Au cautat cumparatori timp de cam un an dar nu au gasit pe nimeni sa i dea suma pe care o stabilisem dupa investitiile suplimentare.Atunci ne am hotarat sa sa rezolvam treaba intre noi ca tot ma saturasem eu de uk dupa 20 de ani iar in acelasi timp sora mea era intrun impas financiar(rate la banca) .Am decis sa o despagubesc pe sora mea pe partea ei din casa sa ma reintorc din uk si sa ma mut eu in casa de la tara.zis si facut toata intelegerea a fost filmata scrisa pe hartie si semnata de fiecare parte Casa a fost estimata la 15 000 euro cu toate inbunatatirile,adica 7500 euro trebuia sa i dau sorei ,i am tranferat prin banca cat timp eram in uk 4000lire si a ramas dp ce revin in tara timp de un an sa i trimit esalonat in uk 3000euro ...s o tai scurt zis si facut in 2010 ea avea toti banii de la mine pe casa.Atunci parintii mi au facut donatie pentru ami tranfera casa cu actele pe numele meu.Donatia a fost facuta la notar cu scutire de raport.
Acum de curand dupa 14 ani dupa ce s a mai investit mult mai mult la casa si curte sora mea din uk ramanand iar fara bani s a hotarat sa mi atace donatia....cum ma apar care sunt caile??mentionez ca inca mai am inregistrarea video cu intelegerea si dovezi de la banca ca i am trimis toti banii plus niste notite in amanunt facut de tatal meu despre cum au decurs lucrurile.
Astept raspuns,multumesc pentru rabdarea de a mi citi povestea!

Alte discuții în legătură

Donatie apartament,la fiu,nora si nepot....e posibil? camicr camicr Buna seara,La mullti ani tuturor roamnilor. AM o rugaminte la dvs,sa ma ajutati intr-o lamurire pt prietena mea. este casatorita de 23 ani si locuieste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma deciziei parintilor, s-a facut pe casa parinteasca ... elena061972 elena061972 Buna ziua! In urma deciziei parintilor, s-a facut pe casa parinteasca 2 acte: 1. vanzare catre fratele meu,, jumatate din casa - casatorit 2. superficie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu sau fara clauza? Simona-Florentina Simona-Florentina Socri mei doresc sa treaca apartamentul pe care il detin pe numele nostru. Ei mai detin o casa la tara unde se vor muta peste cateva luni. Am cazut de comun ... (vezi toată discuția)