avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Activitate issy

Activitate issy

femeia despre care vorbesc este sora bunicii mele. Bunica a murit iar ea a avut o fata - pe mama care a murit si ea.
Sora bunicii mele (bunica a decedat , si mama ) a vandut un teren fiind convinsa de ceilalti nepoti sa faca acest lucru.
Suma obtinuta probabil a fost depusa intr-un cont bancar pe numele batranei si drept de a scoate bani cu numele nepotului (nu stiu daca legal plata putea fi facuta in contul unui nepot), intrebarea este daca atunci cand ea va deceda vom putea avea vreo pretentie legata de suma obtinuta din tranzactie?
Ea are 92 ani si zice ca normal ar impartii bani intre noi si sora ei (din partea careia sunt ceilalti nepoti) insa ceilalti nu sunt de acord.
Terenul vandut era mostenire de la partini ei respectiv si ai bunicii mele, dar cum dansa era sora mai mare actele au fost facute pe numele ei urmand ca ele sa-si imparta mostenirea.
sora bunicii, in varsta de 92 ani a fost convinsa ce catre doi dintre nepoti sa vanda un teren fara ca noi sa stim(ceilalti nepoti). Ce este de facut?
Buna ziua,
bunica a decedat acum un an si iubitul meu a fost cel care a fost la cimitir pt a solicita o groapa, sapatul ei si tot si ce mai trebuie intr-o astfel de situatie, cu ocupandu-ma cu firma funerara de restul.
Cand am fost la cimitirul straulesti pt a depune o cerere de ridicare a unui monument si transformare a lucului concesionat in loc de veci ni s-a cerut un document notarial din care sa rezulte ca iubitul meu e ruda cu bunica.
Daca tb sa fie o ruda de ce nu s-a mentionat in acel moment si ce putem face acum?
Multumesc mult.
Buna ziua,
doresc sa fac o succesiune dupa bunic si dorind un certificat fiscal am aflat de la primarie ca nimeni (mai are 6 frati dintre care unul a luat titlul de proprietate, a arendat terenul la un moment dat...) nu a platit impozitul pentru teren agricol din momentul ridicarii titlului de proprietate - 2002.
Am intrebat cat trebuie platit iar calculul facut de cel care incasa impozitele m-a bagat in ceata.
pentru 2011 vreo 38 ron /h x 1ha si 700-8000m
0,1%penalizare /zi
ideea este ca pe 2011 era vreo 60-70 ron pe care i-a inmultit cu 9 ani + penalizari a ajuns in final la vreo 1200ron
:O
am mai citit si eu cate ceva, pana prin 2005 impozitul era vreo 11000 lei vechi, au existat ani in care agricultorii au fost scutiti de acest impozit , si am mai citit ca dupa 5 ani o parte din datorii s-ar prescrie.
Ce pot face in continuare?
Respectivul domn era divortat ...nu stiu de unde sa incep cautarile
in 2004 mi-a decedat o ruda si cum eram singurii care ne puteam ocupa de inmormantare am mers la o firma de servicii funerare unde am primit propunerea de a cumpara si o groapa.Proprietarul locului de veci ne-a dat certificatul de proprietate in original, copii dupa buletin pe baza carora am si ingropat decedatul in respectiva groapa.Apoi am dorit sa facem actele la notar dar pe scurt nu am mai reusit sa le facem. Cand am incercat sa luam legatura cu respectiva persoana am aflat ca a decedat.Problema este ca daca dorim sa ingropam pe cineva in acel loc de veci fiind o groapa dubla sau sa facem cruce din marmura ni s-a spus ca trebuie sa venim cu proprietarul.
Ce putem face in acest caz mai ales ca se implinesc 7 ani de la decesul persoanei ingropate in respectivul loc de veci si va trebui sa facem o cerere de prelungire a concesionarii