avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi banesti din vanzarea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi banesti din vanzarea unui teren

Sora bunicii mele (bunica a decedat , si mama ) a vandut un teren fiind convinsa de ceilalti nepoti sa faca acest lucru.
Suma obtinuta probabil a fost depusa intr-un cont bancar pe numele batranei si drept de a scoate bani cu numele nepotului (nu stiu daca legal plata putea fi facuta in contul unui nepot), intrebarea este daca atunci cand ea va deceda vom putea avea vreo pretentie legata de suma obtinuta din tranzactie?
Ea are 92 ani si zice ca normal ar impartii bani intre noi si sora ei (din partea careia sunt ceilalti nepoti) insa ceilalti nu sunt de acord.
Terenul vandut era mostenire de la partini ei respectiv si ai bunicii mele, dar cum dansa era sora mai mare actele au fost facute pe numele ei urmand ca ele sa-si imparta mostenirea.
Cel mai recent răspuns: issy , utilizator 09:22, 17 Aprilie 2014
La dvs. este problema de moralitate.... :)

....daca este sa o luam dupa lege, actele fiind pe numele mamei, atunci vocatie succesorala legala o au numai descendentii directi, respectiv copiii .

Nepotii sunt descendenti colaterali si sunt inlaturati de la mostenire daca exista descendenti directi.
fiind inca in viata nu se poate pune problema de mostenire. se imparte doar ce ramane in cont la data decesului. direct nu aveti nici un drept.....daor cu dicutii, daca putea vinde....
femeia despre care vorbesc este sora bunicii mele. Bunica a murit iar ea a avut o fata - pe mama care a murit si ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate - uzucapiune de lunga durata aurel_vl aurel_vl Buna ziua ! am nevoie si eu de un sfat de la dvs Bunica mea , la casatorie a primit ca zestre de la parintii sai [ inzestrare directa , fara ... (vezi toată discuția)