Buna ziua ! am nevoie si eu de un sfat de la dvs
Bunica mea , la casatorie a primit ca zestre de la parintii sai [ inzestrare directa , fara acte ] in anul 1940 o locuinta cu teren aferent, situate in munic rm- valcea . Tatal sau a decedat in 1945 si mama sa in 1982. Locuinta a fost stapanita impreuna cu sotul sau . Bunicii locuiau la tara intr'o comuna , si acest imobil a fost stapanit de ei , fiind inchiriat [ a aparut la recensamantul din 1947 pe numele lor , ei au platit impozitele si taxele locale ] . In anul 1978 casa a fost confiscata de statul roman , ca fiind a 2'a locuinta detinuta de acestia - apoi a fost restituita imediat in luna mai 2002 , cf legii 10 . Bunica mi'a vandut cu contract de v-c imobilul . Dupa restituire , si dupa vanzare - au aparut niste nepoti ai bunicii , din partea fratelui ... care au contestat decizia primariei de restituire , considerandu'se si ei indreptatiti , ca mostenitori ai autorului comun . Bunica a decedat in 2003 , iar reclamantii au reusit printr'un concurs de imprejurari [ desi la instanta de fond nu au avut castig de cauza ] astfel ca la apelul de la c apel pitesti .. in baza unor martori , si bunica fiind nereprezentata , deoarece decedase .. au obtinut anularea deciziei primariei de restituire catre bunica mea .. fiind si ei considerate pers indreptatite . In baza acestei hotarari ramase def au reusit prin alt dosar sa'mi anuleze contractul de v-c al imobilului de la bunica mea
Deoarece nimeni nu a invocat uzucapiunea .. doar inzestrarea fara acte cu acel imobil ... as putea deschide un nou dosar in care sa se constate uzucapiunea de 38 ani , fara a se considera puterea lucrului judecat ?
Si daca ...as putea eu , in numele bunicii decedate promova aceasta actiune .. fiind interesat .. si daca prin compararea de titluri [ bunica avand 2 titluri .. iar ceilalti 1 .. ] daca as putea anula hotararea prin csare mi s'a anulat contractul
Va multumesc fff mult !
e o usoara contradictie..
terenul era pe numele bunicii, avea acte pe el ori nu sau apartinea autorilor bunicii si astfel au venit la revendicare si nepotii fratilor bunicii
adica dvs sunteti descendent al bunicii iar ceilalti sunt descendenti ai fratilor ( colateralilor ) bunicii..?
1. cum de sau judecat cu bunica dvs decedata? ar fi trebuit introdusi in cauza mostenitorii
2. nu puteti deschide dosar in constatarea uzucapiunii intrucat lipseste una din conditiile de exercitare a actiunii civile, dreptul-mai precis actualitatea lui in conditiile in care anterior confisarii desi aveti peste 30 ani ati fost intrerupt si ati pierdut posesia, iar ulterior restituirii nu aveti 30 de ani si ati fost tulburat
cel mai bine copiati toate dosarele care le aveti, platiti o consultatie la un avocat pentru o opinie juridica fata de problemele ridicate
Bunicii nu aveau acte de proprietate ...terenul si casa au fost primite prin inzestrare directa de la tatal bunicii.
Exact ati retinut .. eu sunt descendent al bunicii mele , iar ceilalti sunt descendenti ai fratelui ei . Dupa decesul bunicii au introdus in cauza si mostenitorii bunicii , dar din pacate nu s'a prezentat nimeni .. nici eu ca parte interesata. Cand am inteles ce vor sa faca - am angajat un avocat prezent la c apel pitesti , dar era ultimul termen si era tarziu .. se constatase dreptul de proprietate in baza audierilor a 2 martori
Va multumesc mult !