avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters197152

Activitate ContSters197152

Răspuns la discuția evaluator de risc fizic
Imi puteti specifica si mie care este baza legala ? N.M specifica doar atat : "Art.2 (4) Pana la adoptarea standardului ocupational pentru ocupatia de evaluator de risc la securitatea fizica, analizele de risc pot fi elaborate de specialisti cu o vechime in domeniul evaluarii riscului la securitatea fizica mai mare de 5 ani." . Pana in acest moment ,cine a mai facut evaluarea riscului la securitate fizica si mai mult , sa aiba si vechime in acest domeniu de 5 ani? Cum demonstrati ca sunteti specialist ?
Pentru exemplificare , lecturati aceste pagini :

[link invalid]
Răspuns la discuția conflict munca
S-a inregistrat plangerea penala sau un politist cu state "militienesti" v-a spus sa o lasati acolo ? Cred ca ar trebui sa trimiteti un mail la petitii@mai.gov.ro si sa le povestiti si lor despre "soarta" unei plangeri penale depuse in urma cu un an si poate gasesc vinovati printre militieni sau , mai rau, corupti.Iar, daca i s-a dat numar plangerii , sa-l transmiteti catre minister pentru a-i "misca" putin .
Răspuns la discuția conflict munca
CODUL MUNCII

"Art. 261 Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
Art. 262 Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Art. 263 (1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 261 si 262 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala."
Răspuns la discuția evaluator de risc fizic
Art. 2.din HG - (1) Adoptarea masurilor de securitate a obiectivelor, bunurilor si valorilor prevazute de lege se realizeaza pe baza unei analize de risc la securitate fizica.
   (2) Elaborarea analizei de risc la securitate fizica se face potrivit instructiunilor emise de ministrul administratiei si internelor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. (care ar fi trebuit sa apara pana la data de 17.06.2012)
Art.2 alin (3) din NM :
Adoptarea masurilor de securitate prevazute la alin. (1) se realizeaza in conformitate cu analiza de risc efectuata de unitate, prin structuri de specialitate sau prin experti abilitati, care detin competente profesionale dobandite pentru ocupatia de evaluator de risc la securitatea fizica.
   (4) Pana la adoptarea standardului ocupational pentru ocupatia de evaluator de risc la securitatea fizica, analizele de risc pot fi elaborate de specialisti cu o vechime in domeniul evaluarii riscului la securitatea fizica mai mare de 5 ani.
Răspuns la discuția evaluator de risc fizic
In cazul in care , dumneavoastra aveti o societate sunteti obligata ca , pentru a asigura paza acestei societati , sa aveti facuta o analiza de risc .Cu alte cuvinte , vine un expert , analizeaza obiectivul , bunurile si valorile,identfica bresele de securitate si va recomanda in scris ce masuri sa luati dumneavoastra ca administrator al societatii. Evident , analiza se face contra cost.
ART. 2 din HG 301/2012
(1) Adoptarea masurilor de securitate a obiectivelor, bunurilor si valorilor prevazute de lege se realizeaza pe baza unei analize de risc la securitate fizica.
(2) Elaborarea analizei de risc la securitate fizica se face potrivit instructiunilor emise de ministrul administratiei si internelor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.

Am studiat Legea 333/2003 ,actualizata la zi si nu este prevazuta o asemenea conditie ,esentiala . De ce spun esentiala ? In fapt, fara aceasta analiza de risc nu poti si sa-ti pazesti bunurile proprii .
Atat timp cat ,in lege , nu este prevazuta o asemenea conditie ,repet, esentiala, in schimb o gasim in hotararea guvernului (unde sunt prevazute sanctiuni contraventionale destul de aspre ) ,ar putea fi atacat acest articol in contencios administrativ ?
Din punctul meu de vedere ,raspunsul este afirmativ la ambele intrebari .
In cadrul unei societati comerciale cu capital integral privat , cine are obligatia legala de a suplimenta cu valori banesti punctele de lucru apartinand societatii si aflate in diverse locatii ale unui oras ? Casierul sau soferul? Care sunt actele normative care reglementeaza acest aspect ? Va multumesc .
Răspuns la discuția Pensie invaliditate grad II
Intr-adevar ,daca sunteti pensionata de invaliditate, incadrata in gradul I sau II, conform legislatiei in vogoare (Legea263/2010) ,dumneavoastra nu puteti cumula salariul cu pensia de invaliditate .
"Art. 114. - (1) In sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
......................................................................................................
e) pensionarul de invaliditate, incadrat in gradul I sau II, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu exceptia consilierilor locali sau judeteni;

(Art. 6. - (1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
   I. a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, inclusiv soldatii si gradatii voluntari;)

In concluzie ,pana la indeplinirea stagiului de cotizare ,ramane doar pensia de invaliditate grd 2.
Răspuns la discuția Acte necesare la angajare
Legea 263/2010:
ART. 114
(1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:
............................
b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parţiale, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni;
(printre altele , angajat cu cim)
.............................
e) pensionarul de invaliditate, încadrat în gradul I sau II, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni;
f) pensionarul de invaliditate, încadrat în gradul III, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I sau II, depăşind jumătate din programul normal de lucru al locului de muncă respectiv;