avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate Sashy

Activitate Sashy

La momentul desfacerii contractului de munca,angajatul este pus sa semneze fortat un act prin care se obliga sa aduca de acasa o suma de bani pentru lipsa in gestiune.
Banuiesc ca acel inscris poate fi interpretat ca ”acordul partilor”, asa cum spuneti dvs @freeelis . Gresesc?
Multumesc.

Nu as putea sa va raspund la care articol s-a referit. Informatia o avem de la ITM , unde s-a constatat incheierea raportului de munca cu acordul ambelor parti, ”deci cu litera b ” concluzionand doamna de la ITM...
Unui angajat i se desface contractul de munca cu litera b*
Cu toate acestea la momentul desfacerii contractului de munca, este pus sa semneze fortat un act prin care se obliga sa aduca de acasa o suma de bani pentru lipsa in gestiune.
Angajatorul i-au trimis acasa , dupa doua luni, o recomandata cu confirmare de primire prin care ii reaminteste de prejudiciul in bani cu care trebuie sa despagubeasca firma, in caz contrar ii face reclamatie pt furt calificat.
Intrebarea : e normal sa ii desfaca contractul cu litera b daca ar fi fost furt?
Nu se desfacea cu litera c?
Buna seara,
Tatal meu in iulie 2006 incheie un act scris si semnat de mana numit "chitanta" prin care el vinde un teren.
La acel moment tatal meu avea probleme psihice dar nu era incadrat intr-un grad de handicap.
in 1993 el face primul atac vascular si este internat la psihiatrie
In anul 06.11.2006 el devine posesorul unui certificat de handicap de gr 2 permanent, deoarece boala lui se agraveaza.
In anul2008 la un alt atac vascular cerebral se intervine pe creier si se extirpa un sfert din creier, si se elibereaza un alt certificat de handicap actualizat.

 el nu are memorie,
 este bolnav psihic,
 este bolnav neurologic,
 este bolnav cardiologic
 este operat de hernie si nu se poate deplasa
 A avut multiple internari la psihiatrie, neurologie, cardiologie, diabetologie, dependent de insulina
 nu isi aminteste nimic din motivele pentru care este citat in dosar

Cu toate acestea, desi el este iresponsabil de atata timp pe actele lui, apare aceasta chitanta pentru un teren semnata in anul 2003.
Acasa nu a adus nici un ban. Suma pentru care a vandut terenul este derizorie.
Mai mult decat atat, terenul pe care l-a vandut era mostenit de la tatal lui, pentru el mai existand si un alt mostenitor care nu stie nimic despre acea vanzare fiind plecat in strainatate si nedandu-si acordul pentru a isi instraina cota lui parte.
Partile care au cumparat terenul (care nu stim daca a avut loc o vanzare reala dar nu o negam) au deschis actiune in instanta , numind acea "chitanta" scrisa de mana "Antecontract" , solicitand sa aiba loc acea succesiune si perfectarea actelor de vanzare cumparare.
Cum tatal meu este inapt psihic, ar putea fi reprezentat in proces de mama mea? Desigur ca daca este inapt psihic nu are cum sa faca o procura in numele cuiva....
Fiind inapt psihic nu are nici cum semna un act de vanzare cmparare, si de altfel nici nu ar fi cinstit sa vanda si partea altcuiva.
El nu isi aminteste ca ar fi vandut acel teren dar a luat la cunostinta cand i-am spus noi....
Cum trebuie procedat intr-o astfel de situatie?
Noi am dori respingerea dosarului de catre instanta si eventual sa inapoiem cei 600 euro care cumparatorii spun ca i-au achitat pentru teren.
Un act de mana poate fi considerat valabil si ca un contract de vanzare cumparare autentic?
Un act de mana denumit de catre ei "chitanta " poate fi considerat "antecontract"?
In cazul in care ar fi considerat antecontract, aceste "antecontracte" ar trebui sa aiba precizata si o data pana la care sa se incheie contractul?(acesta nu contine)
Va rog din suflet daca imi puteti oferi cateva sfaturi despre cum pot respinge acest dosar in instanta
Va multumesc.
Multumesc mult pentru raspunsuri .
Buna ziua.
In instanta are loc o succesiune dupa bunica mea. Eu detin testament lasat de ea. In urma procesului mostenirea bunicii s-a impartit intre intre opt parti: eu ca mostenitoare testamentara si alte cote, celor 7 fii ai ei. Decizia deinitiva si irevocabila din procesul anterior nu a fost trimisa spre executare.
Dupa decizia definitiva si irevocabila, unul dintre acesti fii ai bunicii mele decedeaza, iar el nu are copii mostenitori si nici sotie mostenitoare. In acest caz mostenitorii devin nepotii (printre care si eu)?
El a mostenit din procesul anterior ,dupa mama lui,sulta de la unul din frati, si o parte destul de mica de teren.
Cum si unde trebuie deschisa succesiunea pentru acest unchi avand in vedere ca nu cunosc unde si care sunt toti verii mei (toti nepotii lui)? Cine este indreptatit sa deschida aceasta succesiune?
In ultimii ani inaintea decesului, unchiul meu fiind bolnav , a trait cu o femeie dar fara acte legale. Consider ca aceasta femeie este indreptatita sa primeasca sultele de la frati,care ii reveneau lui din procesul care se incheiase. El neapucand sa depuna actele pentru executare, deoarece ea departe si bolnav,cum pot face ca aceasta femeie sa primeasca legal banii ce ii reveneau lui sulta de la unul din frati, avand in vedere ca acel frate ce trebuia sa i-o plateasca este de rea credinta? Ma gandesc sa fac acest lucru cu gandul ca acesti bani ar putea ajuta pentru o parte din pomenile lui ulterioare. Sau daca acest unchi al meu a decedat , celalalt frate al lui este exonerat de plata datoriilor fata de el? Va multumesc.
colectarea de fonduri este facuta de catre persoane particulare si atunci cand am solicitat transparenta in documentele financiareaceasta nu a existat. Exista o lege care precizeaza aceste aspecte privind transparenta? sau sunt doar motivatii ce ar putea favoriza intr-un posibil proces? Multumesc
Buna seara, spuneti-mi va rog frumos daca atunci cand ceri public bani pentru un om cu handicap este un act de cersetorie.
Buna ziua.
Va rog sa imi raspundeti sub ce varsta este obligatorie marturia minorilor doar cu acordul parintilor, in cazul unei cercetari din partea politiei. Ce inseamna acest acord? Poate fi scris ceva de genul :"sunt de acord ca fiul meu sa depuna dea declaratie asupra celor vazute"? sau este obligatoriu ca parintii sa insoteasca acel copil?
rexone a scris:

pt.Sashy: exista legea 9/2008 si politia animalelor in cadrul politiei comunitare; intra si pe cutu-cutu.ro; nu trebuie sa incadrezi tu in vreo lege sau articol, este treaba d-lor; Succes :luck:
Multumesc Rexone pentru raspuns. Politia animalelor se pare ca nu a fost formata decat in Bucuresti, in restul locatiilor nu, e la stadiul de vis inca. Pana atunci intra in competenta Politiei Comunitare si a DSV.
Depun astazi plangerea, dar parca vad ca primesc un raspuns legal de genul "nu intra in competenta noastra si va rugam sa va adresati judecatoriei X", sau se duce il viziteaza si se intorc asa cum vin...
Asa ma infurie persoanele de genul asta. Merita sa imi educ cel mai pufos si mai frumos catel pe care il voi avea sa isi ascuta dintii in scop educativ, chiar daca aceast dresaj ma va costa 600 euro pentru ca "in cazul prevazut proprietarul sau detinatorul temporar al câinelui provocat este absolvit de orice raspundere":P
Va urez o duminica frumoasa !