avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca desfacut cu litera b pentru furt ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca desfacut cu litera b pentru furt ?

Unui angajat i se desface contractul de munca cu litera b*
Cu toate acestea la momentul desfacerii contractului de munca, este pus sa semneze fortat un act prin care se obliga sa aduca de acasa o suma de bani pentru lipsa in gestiune.
Angajatorul i-au trimis acasa , dupa doua luni, o recomandata cu confirmare de primire prin care ii reaminteste de prejudiciul in bani cu care trebuie sa despagubeasca firma, in caz contrar ii face reclamatie pt furt calificat.
Intrebarea : e normal sa ii desfaca contractul cu litera b daca ar fi fost furt?
Nu se desfacea cu litera c?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 27 Octombrie 2013
La ce articol din Codul muncii va referiti cand spuneti lit.b) sau lit.c)?
@ Sashy

Foaia semnata nu are nicio valoare juridica.
Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.
Astfel, pentru a-si recupera prejudiciul , fostul angajator va trebui sa va actioneze in instanta sau sa se fi incheiat un acord in acest sens.

Savarsirea unei fapte de furt poate duce la desfacerea discplinara a c.i.m. - art.61 lit.a c.mun. - sau la concedierea in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala - art.61 lit.b C.mun. ori la incetarea de drept a c.i.m. ca urmare a condamnarii la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti - art.56 alin.1 lit. f C.mun.

Nu as putea sa va raspund la care articol s-a referit. Informatia o avem de la ITM , unde s-a constatat incheierea raportului de munca cu acordul ambelor parti, ”deci cu litera b ” concluzionand doamna de la ITM...
La momentul desfacerii contractului de munca,angajatul este pus sa semneze fortat un act prin care se obliga sa aduca de acasa o suma de bani pentru lipsa in gestiune.
Banuiesc ca acel inscris poate fi interpretat ca ”acordul partilor”, asa cum spuneti dvs @freeelis . Gresesc?
Multumesc.

In speta, este vorba despre incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

Acordul partilor cu privire la prejudiciu inseamna ca fiecare parte a semnat acel inscris .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca cu litera i mare daniellhvbmhdgf daniellhvbmhdgf buna ziua, as vrea sa stiu si eu ce inseamna a ti se desface cartea de munca cu litera i MARE si in ce consta ea , aceasta cam la ce se refera , dupa ce durata ... (vezi toată discuția)
Cim desfacut cu art. 61 poate fi de comun acord? Radu Palu Radu Palu Bună ziua! În cazul unui CIM desfăcut în baza art. 61 (nu se specifica litera, poate fi însă dovedit că este vorba de concediere disciplinară) poate ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara semnatura Andreea_29 Andreea_29 Buna seara! Sunt studenta in primul an de facultate si am lucrat o luna de zile, pe timpul acestei veri, ca receptionera la un hotel din Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)