Unui angajat i se desface contractul de munca cu litera b*
Cu toate acestea la momentul desfacerii contractului de munca, este pus sa semneze fortat un act prin care se obliga sa aduca de acasa o suma de bani pentru lipsa in gestiune.
Angajatorul i-au trimis acasa , dupa doua luni, o recomandata cu confirmare de primire prin care ii reaminteste de prejudiciul in bani cu care trebuie sa despagubeasca firma, in caz contrar ii face reclamatie pt furt calificat.
Intrebarea : e normal sa ii desfaca contractul cu litera b daca ar fi fost furt?
Nu se desfacea cu litera c?
Foaia semnata nu are nicio valoare juridica.
Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.
Astfel, pentru a-si recupera prejudiciul , fostul angajator va trebui sa va actioneze in instanta sau sa se fi incheiat un acord in acest sens.
Savarsirea unei fapte de furt poate duce la desfacerea discplinara a c.i.m. - art.61 lit.a c.mun. - sau la concedierea in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala - art.61 lit.b C.mun. ori la incetarea de drept a c.i.m. ca urmare a condamnarii la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti - art.56 alin.1 lit. f C.mun.
Nu as putea sa va raspund la care articol s-a referit. Informatia o avem de la ITM , unde s-a constatat incheierea raportului de munca cu acordul ambelor parti, ”deci cu litera b ” concluzionand doamna de la ITM...
La momentul desfacerii contractului de munca,angajatul este pus sa semneze fortat un act prin care se obliga sa aduca de acasa o suma de bani pentru lipsa in gestiune.
Banuiesc ca acel inscris poate fi interpretat ca ”acordul partilor”, asa cum spuneti dvs @freeelis . Gresesc?
Multumesc.