Blocul in care locuiesc un fost camin de nefamilisti....a avut contoar general la consumul de energie electrica pana acum vreun an de cand fiecare proprietar a facut contract individual cu Enelul.In vremea cu contoarul general...noi plateam pasant kw consumati(aveam niste contoare orientativ montate pentru a putea totusi sa facem imparteala per apartament)La un control de rutina al Enelului....acesta a constatat ca factorul de inmultire indice contor nu e unul corect caz in care asociatia platea Enelului doar jumatate din consumul efectiv.Specific faptul ca Administratia stia treaba asta(noi locatarii, nu),si faceau ei asa din cand in cand niste regularizari deoarece le ramaneau bani in casa si zic tot ei..trebuiau cheltuiti intr-un fel.Noi locatarii...insa conform cu consumul de kw..plateam la cursul zilei..adica suma intreaga!!!!.Zilele trecute ne-a venit o hartie...prin care Asociatia e pusa sa plateasca din urma.....cca sasesute de milioane de lei si asta in urma unui proces in care Enelul a avut castig de cauza...si se pare ca intr-un final vom fi executati silit(vor lua banii asociatiei pentru alte utilitati din cont,sau cum).Intrebarea este...cum realizam noi ca aceasta este o suma corecta pe care am avea-o de platit...ce vina au administratorii in toata aceasta chestiune(ei stiind asta dar nesesizand Enelul de am ajuns sa afle ei ulterior si sa fim obligati la plati retroactive,)...cum am putea esalona suma per apartament in conditiile in care 30% din locatari sunt restanti??
L.E:Contoarul cu pricina inca mai exista si mai sunt conectati pe el 14 apartamente...adica cei care din diverse motive n-au vrut sa-si faca contract cu contor individual la Enel,si se pare ca prima masura va fi oprirea energiei electrice pe contoarul cu pricina...caz in care cele 14 familii vor ramane fara curent!
Deja a expirat dovada.De azi nu mai merg cu masina din cauza ca talonul meu inca nu a ajuns in bucuresti-din titu dupa exact 15 zile.Am platit amenda-am mers la rar si mi-a pus folie securizata pe dovada(89 de lei)...dar degeaba...la Politie nu se stie cand ajunge talonul...daca venea pe jos si era in Bucuresti pana acum.Din ce-am inteles prelungirea acestei dovezi e destul de complicata asa ca nu merita sa-ti complici viata...si daca talonul ajunge dupa 2 luni...ce pot sa fac?Ms!
Eu am platit amenda am dat jos folia am mers la RAR si am dat 89 de lei(sa zica un inginer ca "ba tantalaul asta nu mai are folie pe geamuri:D"!) si-am pierdut 3 ore acolo(se face verificarea autentificarii exact ca si atunci cand vinzi-cumperi o masina asa ca timpul e identic cu toata lumea la fel si pretul) insa la Politie nu a ajuns CI-ul meu dupa aproape 2 saptamani din Titu in Bucuresti.Ce pot sa fac deoarece luni expira termenul.Ms!
Am sunat la Udriste si nu se mai plateste nicio taxa la politie la ridicarea efectiva CI-ului.
Am sunat si mi-au spus ca e 80 de lei ptr folii,treaba e ca cineva mi-a spus ca mai trebuie sa dau 80 si la ridicarea de la Udriste!-sper ca nu e adevarat!
Stie cineva daca dupa RAR unde-mi pun viza pe dovada precum ca sunt in regula cu foliile pe care le-am dat jos...si dau 80 de lei...mai trebuie sa dau vreun ban si la ridicarea efectiva a Certificatului de inmatriculare de la ghiseul Politiei Udriste?Am platit intre timp si jumatate din cei 630 de lei adica 315.
Cineva mi-a spus ca inca 80 de lei...sper ca nu e adevarat!
Multam de precizari.Contestatia unde se depune...la judecatoria pe raza localitatii unde ai fost prins,cazul meu Titu?Daca platesc amenda si in final; as avea sa zicem vreun castig de cauza...imi mai da cineva banii inapoi?De ce oare cei de la RAR nu m-or fi atentionat cand am facut Autentificarea masinii....
Procedura acum de intrare in posesia CI care este...dau telefon la RAR,ma programez,platesc 120 de lei,acestia imi dau o hartie cu care merg...unde,unde sa recuperez CI-ul.Cum aflu daca a venit din provincie CI-ul?Trebuie musai sa platesc si amenda ca sa-l recuperez sau aia e alta poveste?
PS:Luciane vad ca i-ai suparat rau pe politistii de dincolo..saracii, le e greu cand li se spune ca inca sunt departe de politia din europa!
In Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor - RNTR 7, sunt specificate conditiile de vizibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca un autovehicul ce circula pe drumurile publice din Romania si anume:
- autovehicule trebuie echipate cu geamuri ce sunt omologate conform Regulamentului nr.43 CEE-ONU sau in conformitate cu Directiva 92/22 CEE cu modificarile ulterioare, avand transparenta de min.75% pentru parbriz si min.70% pentru luneta si geamurile laterale;
- marca de omologare conform acestor reglementari, marca care trebuie sa existe pe geamuri, atesta faptul ca initial acestea au avut transparenta de min. 75% pentru parbriz si min. 70% pentru luneta si geamurile laterale.
- foliile de protectie aplicate pe geamuri trebuie sa fie certificate si marcate corespunzator, iar aplicarea acestora este permisa numai in atelierele autorizate;
- geamurile laterale din spate si luneta nu sunt esentiale pentru vizibilitatea din interior, cand autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele parti, insa in cazul in care acestea au o transparenta modificata fata de cea stabilita prin marcajul de omologare se urmareste ca stratul aplicat ulterior sa fie uniform si sa nu creeze distorsiuni.
Daca poate sa-mi spuna cineva unde gasesc suma cu care am fost amendat si punctele amenda deoarece vad ca pe lucian l-au amendat doar ptr. ca nu avea C.I la el 420,pe mine cu 630....mie insa mi-a spus ca mi-a dat minimul...nu stiu dar mi se pare cam mare acest minim.
Ma aflu un aceeasi situatie.Ieri am fost oprit pe raza comunei Lunguletu si mi s-a retinut C.I plus amenda 630 de lei si 9 puncte amenda,pentru faptul ca aveam folie neomologata aplicata pe geamurile laterale spate,nu la usile spate(la opel zafira pe aceste geamuri oricum nu vezi afara),si luneta.Habar n-aveam de asta deoarece asa am cumparat-o.Problema este ca eu am fost de buna credinta si le-am dat jos in fata dansului...insa nici nu m-a bagat in seama si mi-a aplicat contraventia.La rubrica alte mentiuni am specificat faptul ca "Am dat folia jos in fata politistului insa nu m-a inteles ca asa am cumparat-o!".Credeti ca am vreo sansa reala sa fac ceva fara sa pierd timpul de pomana?Am inteles ca trebuie sa merg la RAR,sa platesc acolo o suma de bani sa-mi dea in certificat constatator cu care sa merg nustiu unde.Multam
PS:Sunt din Bucuresti.
O firma de publicitate din Bucuresti unde directorul,economistul,actionarul,etc sunt de fapt o familie,au contract cu o mare firma,angajeaza fete,unele minore apoi uita sa le mai dea banii pe motiv ca lipsesc produse promotionale.Cam toti copii care muncesc pe o nimica toata la aceste promotii iau si ei o plasa sau un produsel promotional acasa....apoi acesti domni si doamne de la aceasta firma care cunosc povestea le anunta ca-s urmariti si nu le mai da banii.Multi dintre ei nemaifacand valva deoarece nu vor sa li se intample ceva rau.In speta e vorba de fata mea care are 17 ani si a muncit la promotii aproape o luna acum fiind acuzata(obiceiul firmei)-si nu vor sa o plateasca. Din discutii cu ei mi-au spus ca e urmarita aproape penal:) de m-a umflat rasul.Le-am explicat ca vreau doar sa-i dea banii cuveniti sa nu ne apucam de altele.Specific faptul ca tatal directoarelor,care e tot director un om in varsta e un libidinos care i-a facut avansuri fatise fetei mele ca si celorlalte colege.Ce ma indrumati sa fac,si la ce usi sa bat.Multumesc!
Nu am dat numele firmei(are sediul prin zona Carol Davilla) si toata povestea se intampla intr-un mare hipermarket din Militari!