revocare presedinte de asociatie
Inca din luna aprilie 2024 am demarat procesul de revocare al presedintelui asociatiei de proprietari.
am mers din usa in usa si din scara in scara si am adunat semnaturi pentru revocarea presedintelui.Am stans 107 semnaturi din 348 de apartamente,apoi am organizat doua adunari generale cu instiintari afisate la fiecare scara si in temenul stabilit de lege,precizez ca neavand acces la baza de date a asociatiei nu am putut instiinta toti proprietarii prin tabele nominale.In urma ad.generale s-a ales un presedinte si doi membri in comitetul executiv fata de un presedinte,un vicepresedinte si cinci membri in comitetul executiv(din motive financiare) cati erau.Am inaintat actele la judecatorie pentru validare.Presedintele in exercitiu a contestat semnaturile ca fiind false si ca unii semnatari nu sunt proprietari,deasemeni a spus ca ad.generala nu a fost constituita legal si cere instantei nulitatea acesteia.Precizez ca presedintele in functie a fost ales in 25.02.2021 de 35 de persoane cu 247 de imputerniciri.Ce cai de atac am mai avea intrucat termenul de judecata se apropie vertiginos?Va multumesc!
Angajatorul pentru a nu plăti salarii compensatorii face o disponibilizare mascată sub pretextul că desființează posturi,cate 29 de posturi,urmând ca luna viitoare sa desființeze alte 29 de posturi și tot așa.Cum se poate ataca aceasta decizie care lasă oamenii pe drumuri fara nicio compensare materială?
Salariu minim.
Daca un salariat avea in decembrie un salariu brut de 2990lei iar de la 01 ianuarie 2023 salariu minim s-a majorat la 3000 lei ,respectivului salariat i se aplica reducerea fiscala de 200 lei?
Poate un sindicat reprezentativ la nivel de intreprindere sa interzică participarea la negocierea C.C.M. unui alt sindicat "nereprezentativ" din aceeasi intreprindere ?
In cazul in care ziua decesului unui parinte coincide cu perioada in care ma aflam in concediu de boala,nu pot beneficia de cele 3 zile libere platite intrucat CCM stipuleaza ca:"Daca evenimentele familiale intervin in perioada in care contractul individual de munca al salariatului este suspendat,inclusiv pentru reducerea temporara a activitatii indemnizatia cu 75% din salariul de baza,zilele libere platite nu se vor acorda"?
La divorț s-a stabilit plata lunara a pensiei de intretinere minor pentru copilul rezultatat in urma mariajului,copil aflat in custodia mamei.De putin timp sotia mea a decedat si mi-am luat copilul acasa.Care sunt caile pentru a recapata dreptul legal de paternitate si ca angajatorul sa nu-mi mai opreasca pensia de intretinere?
Intr-o fabrica paza are dreptul sa sechestreze un salariat la intrarea la program pe motiv ca miroase a alcool?Asta dupa ce i-a fost luata legitimatia ?Efectiv nepermitindu-i respectivului salariat sa iasa din unitate,incuindu-i poarta.