Acum un an eram cenzor la o asociatie de proprietari, aleasa dintre proprietarii,cu contract de mandat.La sedinta trimestriala din 2010 am fost schimbata din functie, deoarece am semnalat comitetul ca presedintele in functie nu avea calitatea de proprietar si nu era conform legii.Dansii au fost indrumati si de catre primarie sa faca acest lucru.Ca o razbunare au convins persoanele aflate la sedinta ca sa ma schimbe,doar ca cei 50 plus unul dintre cei prezenti nu erau toti proprietari iar aceia nu aveau imputernicire .Pot da in judecata asociatia de proprietari pentru a ma repune in functie si am plati remuneratia din urma?
In contract este specificat ca banii sunt de la mama mea pentru mine,pentru a cumpara apartamentul si in plus am o hartie pe care s-au trecut seriile bacnotelor folosite la plata deoarece asa a dorit vanzatorul (i-a fost frica ca bacnotele sa nu fie false )si semnata de doi martori.
Va multumesc pentru raspunsuri.
In contractul de vanzare-cumparare al apartamentului pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei,este specificat numele meu ca si cumparator,trecut la starea civila casatorita cu.....iar mama mea este trecuta ca cea care mi-a dat suma de...... bani necesara achitarii apartamentului.Ce drepturi are sotul meu la partaj asupra apartamentului?
As fi preferat sa nu raspundeti,decat sa dati un asemenea sfat.Poate nu ati citit ce am scris,daca imi gasiti acei oameni competenti printre cei care stau dupa usa ,va felicit.Probabil ca traiti in alta societate.Prefer ca pe viitor sa nu-mi mai dati sfaturi.
Va multumesc pentru raspunsuri,solutia este o expertiza contabila si actionarea in instanta,primaria nu poate sa ma ajute mai mult.
Multumesc pentru raspuns,am gasit ce aveam nevoie.
Cat pot sa ma ajute ofiterii de la Serviciul de investigare a fraudelor pentru a controla activitatea si documentele contabile a unui administrator de imobile.Mentionez ca am facut o sesizare catre inspectorii primariei de sector si au gasit nereguli in toate documentele,presedintele si comitetul executiv au fost indrumati pentru a corecta aceste greseli,dar au mers mai departe la fel.Din bloc nu doreste nimeni sa ia atitudine,toti se ascund si nu am cu cine sa fac o schimbare.Sunt lucrari efectuate fara documente si sume mari scoase din fondul sumelor speciale (avem o antena pe bloc) fara acordul proprietarilor,au lipsa a registrelor speciale .Inspectorii de la primarie mi-au recomandat sa-i chem in instanta si sa apelez la politie.Am inteles ca un expert contabil costa destul de mult si nu cred ca-mi permit.Puteti sa ma ajutati?
La un proces civil doresc sa cer daune morale sau despagubiri.Am inteles ca trebuie sa platesc o taxa in functie de valoarea ceruta.Puteti sa ma lamuriti cat este taxa?
Am facut o sesizare catre primaria de sector pentru un control financiar-contabil al asociatiei unde locuiesc,iar rezultatul a fost ca nu exista registrele speciale,lucrarile de reparatii s-au facut fara documente,listele de intretinere nu sunt corect intocmite.
Comitetul Executiv a fost indrumat pentru a remedia problemele constatate,dar persoanele din comitet refuza cu bunastiinta.Nu au dorit nici pana la aceasta data sa organizeze adunarea generala a proprietarilor, spunand ca ei sunt legea in bloc si nu doresc sa se conformeze .
Deoarece sunt putine apartamente in bloc si marea majoritate sunt ocupate de persoane in varsta,nu am cu cine sa organizez o adunare a proprietarilor.
Am fost si la politie iar dansii mi-au recomandat sa ma adresez Serviciului de investigare a fraudelor .
Nu stiu ce sa fac ,sa ma constitui parte civila intr-un proces impotriva comitetul executiv sau sa fac un denunt la serviciul de investigare a fraudelor,iar atunci o sa fie cercetare penala?
Sau pe amandoua?
As fi dorit o rezolvare pe cale amiabila,dar mi se adreseaza injurii si imi spun in fata ca nu am ce sa le fac.
Multumesc.