Am facut o sesizare catre primaria de sector pentru un control financiar-contabil al asociatiei unde locuiesc,iar rezultatul a fost ca nu exista registrele speciale,lucrarile de reparatii s-au facut fara documente,listele de intretinere nu sunt corect intocmite.
Comitetul Executiv a fost indrumat pentru a remedia problemele constatate,dar persoanele din comitet refuza cu bunastiinta.Nu au dorit nici pana la aceasta data sa organizeze adunarea generala a proprietarilor, spunand ca ei sunt legea in bloc si nu doresc sa se conformeze .
Deoarece sunt putine apartamente in bloc si marea majoritate sunt ocupate de persoane in varsta,nu am cu cine sa organizez o adunare a proprietarilor.
Am fost si la politie iar dansii mi-au recomandat sa ma adresez Serviciului de investigare a fraudelor .
Nu stiu ce sa fac ,sa ma constitui parte civila intr-un proces impotriva comitetul executiv sau sa fac un denunt la serviciul de investigare a fraudelor,iar atunci o sa fie cercetare penala?
Sau pe amandoua?
As fi dorit o rezolvare pe cale amiabila,dar mi se adreseaza injurii si imi spun in fata ca nu am ce sa le fac.
Multumesc.
Inexistenta formalitati legale,pentru documentatia contabila,inexistenta documente justificative lucrari au ca si consecinta directa prejudiciu material ,care nu poate fi evaluat si eventual recuperat in conditiile in care factorii responsabili ai asociatiei refuza sa respecte si sa aplice normele in vigoare
Formulati plangere cu aspectele cunoscute,anexati concluziile serviciului din primarie si solicitati desfasurarea etapelor si procedurilor legale necesare pentru evaluare prejudiciu si identificare parti responsabile