Cred ca am raspuns la aceasta intrebare .
Veti trece totul asa cum doriti dumneavoastra si matusa in contractul de intretinere sau eventual vanzare - cumparare cu clauza de intretinere .
In primul rand autorizatie de construire, apoi verificati la primaria daca a intrerupt oficial realizarea constructiei, adica daca a depus la primarie o astfel de declaratie . Daca nu a depus, va trebui sa obtineti si numai pe numele lui o alta autorizatie . Daca a depus se poate obtine, tot pe numele vanzatorului o prelungire pentru inca 2 ani, apoi o alta autorizatie . daca doriti o modificare a proiectului va trebuie o alta autorizatie, desi cred ca va fi o problema cu realizarea vechiului proiect autorizat . In mod normal trebuia realizata vechea constructie, receptionata prin intocmirea procesului - verbal in acest sens si apoi cadaastru, carte funciara si abia apoi vanzare - cumparare . Asa ar trebui ca sa puteti cumpara sa preluati prin contract toate drepturi ce rezulta din vechea autorizatie, dar in acelasi timp nu mai vreti sa respectati proiectul aprobat prin aceasta . Deci este cam complicat . Oricum verificati si la primarie starea autorizatiei si discutati cu un consilier de la serviciul specializat al acesteia pentru a vedea daca ar putea apare probleme la modificarea vechiului proiect aprobat prin autirizatie .Multa bafta!
Sarbatori fericite!
Este legal ce au facut . Problema pentru dumneavoastra este ca vi se pare prea mare valoarea stabilita . In mod normal trebuie sa va emita o decizie de plata a calculului valorii finale a autorizatiei pe care ar trebui sa o contestati in instanta de contencios - administrativ si apoi sa cereti sa va comunice in baza carei hotarari a consiliului local este aceasta valoare stabilita si, de aici, fie sa formulati o a doua actiune in contencios - administrativ impotriva hotararii si sa suspendati primul litigiu sau sa invocati in acesta din urma exceptia de nelegalitate si iar sa suspendati litigiu .
Asta ar fi ordinea obligatorie si prin care sa puteti sa ajungeti sa contestati actul normativ al autoritatii publice ( consiliul local ) prin care s-a stabilit aceasta modalitate de taxare si daca aveti si dreptate, sa castigati sa repuneti pe rol primul dosar si aici, in aceasta situatie va fi o simpla formalitate .
Nu porniti la lupta fara un avocat specilizat in contencios - administrativ, nu va fi usor .
Bafta!
Imi pare rau, dar dupa parea mea, nu exista . Cred ca ati pierdut pentru ca nu ati avut autorizatiile respective inainte de a porni procesul pentru ca avocatul sa verifice legalitatea acestora acestora si apoi sa promoveze actiunea punctual prin aratarea articolului din lege incalcat de aceste acte acte administrative la momentul eliberarii lor .
Ex. Nu trebuia si un acord al vecinilor prealabil obtinerii autorizatiilor si care sa fie depus la documentatia ce a stat la baza eliberarii acestora, etc .
Multa bafta!
Am facut predictia numai pe considerente de ordin juridic si pe credinta ca nu se putea admite o actiune in revendicare daca nu s-a facut dovada ca este fostul proprietar sau mostenitorul acestora . Nu are relevanta de cate ori ati castigat dumneavoastra, va conta hotararea din recurs pana la urma in prezentul litigiu care are un cu totul alt temei de drept, ceea ce conduce la concluzia ca nu este autoritate de lucru judecat . Ca sfaturi : avocat obligatoriu specializat de cauze civile, proprietate ; dovediti ca nu este fostul proprietar sau ca nu exista identitate intre imobilul detinut de acesta si cel detinut de dumneavoastra, si incercati sa vedeti daca puteti sa va folositi de puterea de lucru judecat si nu este acelasi lucru cu autoritate de lucru judecat, adica de efectul juridic hotararilor anterioare irevocabile fata pre prezentul litigiu cu privire la dezlegarea problemelor de fapt .
Multa bafta!
Va inteleg foarte bine . Aste este societatea in care traim. Plangerea la organele competente : primarie, mediu, etc, cred ca este sortita esecului, dar merita incercat, desi cu siguranta ca acestea de la un moment dat o sa va priveasca ca pe un nebun care nu are ce face . Solutia fara gres este instanta de contencios - administrativ, dar ca sa castigati aici va trebuie un avocat bun specializat pe astfel de cauze care in primul rand sa va justifice interesul juridic in promovarea unei actiuni in anularea unor acte administrative prin care aceste societati functioneaza .
Nu a fost nici o stratagema, aceasta este actiunea ce trebuia promovata de la bun inceput . Cat priveste onorariu nu pot spune care ar fi acesta, dar pot spune ca eu numai din ce intuiesc si pot sa ma insel, nu as intra intr-un astfel de dosar pentru ca nu m-ati angaja atunci cand va voi spune ca nu aveti castig de cauza in fata fostului proprietar . Si, apropo, nu este autoritate de lucru judecat . Multa bafta!
Parerea mea ca pentru pasaport nu, dar pentru a iesi din tara, declaratie din partea sotului la notar, pe care sa o traduceti .
Care este pretul la care ati incheiat precontractul ?