avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate adinov

Activitate adinov

Salutare,
Am realizat un clip video de promovare pentru un liceu, finanțare dintr-o sponsorizare. Nu am semnat niciun contract cu școala, a fost totul în baza unor colaborări mai vechi. Ca să fie totul în regulă vreau să „donez” școlii clipul și bruturile filmate, într-un mod oficial și gratuit (mă gândeam la un proces verbal de predare/primire, dar nu știu dacă se aplică în cazul materialelor digitale). Ar trebui să facem un contract sau cum ar trebui să procedăm?
Mulțumesc
Va multumesc mult pentru raspuns :bow:
E cetatean moldovean cu dubla cetatenie. Are doar pasaport de Ro.

Procura o am, mi-a facut-o cand si-a facut si buletinul. A avut nevoie de domiciliu in RO (UE) pentru a putea fi admis la buget la o universitate din Danemarca.

Buletinul a fost facut, totul e ok pana aici. Problema e ca cei de la Primarie nu imi pot da cartea de identitate pentru ca trebuie predat pasaportul, in schimb (pentru a fi anulat si atasat la dosar).

Pasaportul mi l-a trimis prin posta, insa a facut greseala sa nu il trimita recomandat si nu a mai ajuns.

Acum incerc sa aflu ce e de facut pentru a putea ridica buletinul :(


Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati cu privire la urmatoarea situatie:

Un prieten cu dubla cetatenie, plecat in strainatate la studii, mi-a facut procura pentru a-i ridica si a-i trimite buletinul pe care si l-a facut pe adresa mea.
Mi-a trimis prin posta pasaportul lui, pentru ca sa il predau la ridicarea buletinului INSA pasaportul sau NU A MAI AJUNS #-o (l-a trimis nerecomandat acum o luna si s-a pierdut... cei de la posta nu m-au putut ajuta X-()

Care sunt pasii de urmat pentru a-i putea ridica buletinul? (Unde trebuie sa declare pierderea, ce documente trebuie sa imi trimita, si ce trebuie sa am la mine pentru a-i putea ridica in conditiile astea buletinul?)
Stiu ca e incorect ce a facut instalatorul :) Intrebarea era ce am eu de facut acum pentru a ma debransa oficial :).
Asta e, sunt la prima astfel de aventura.

Problema e urmatoarea: Cei de la firma de debransare mi-au spus ca nu mai pot face debransarea din moment ce tevile sunt taiate, pentru ca Regia de Termoficare nu le va receptiona lucrarea. (Mi-au spus ca datoria lor era sa puna dop in locul caloriferelor, urmand ca ulterior sa imi rezolv eu cu alti instalatori taiatul tevilor)

Sa inteleg ca solutia ar fi ca lucrarea pe care se face receptia sa fie cea a vecinului de la 1 :)? Desi, nu cred ca procedural e posibil
Am depus cererea pentru debransare la regia de termoficare. Am fost sunat pentru programarea debransarii. Totul a decurs bine. Intre timp am angajat un instalator pentru a face instalatia la centrala de apartament. Insa cand m-am intors de la lucru am vazut ca taiase si tevile/coloanele caloriferelor. #-o

Am sunat la firma care face debransarea si mi-au zis ca nu pot sa o mai faca pt ca lucrarea nu le va mai fi receptionata de regia de termoficare.

Relevant: Locuiesc la etajul 3 din 4. Vecinul de la 4 e debransat, vecinul de la 2 e debransat. Cu vecinul de la 1 (care devine astfel ultimul pe coloana) m-am inteles sa tai tevile de la el si sa pun aerisitoare.

Vina e a instalatorului, insa la urma urmei tevile voiam oricum sa le dau jos. Acum sunt pus in fata faptei si trebuie sa gasesc o solutie.

Va rog sa imi spuneti care ar fi solutia.

Cu multumiri anticipate
multumesc :)
Buna, am o mica problema. Vreau/trebuie sa imi fac flotant pe apartamentul in care locuiesc, dar proprietarii sunt plecati in strainatate la munca. Ei sunt dispusi sa ma ajute, dar nu stiu exact ce au de facut. Unde pot afla informatii, care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca.

Mama proprietarilor (femeie in varsta) locuieste in oras, ma gandesc ca s-ar putea prin intermediul ei? Apartamentul e luat de curand (cateva zile) iar chiria o platesc femeii. Nu prea stie nici ce e de facut cu contractul, cum sa il declare la finante.
Ma puteti ajuta cu pasii care sunt de luat?
Multumesc pentru raspuns