avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate Adriana_

Activitate Adriana_

Stie cineva daca se practica pregatirea pentru examenul la INM, cu o persoana
competenta in acest sens? Ma refer la un magistrat, profesor universitar,etc?

Cred ca un sprijin de aceasta natura, periodic, i-ar ajuta pe cei care se indreapta spre acest examen. Recursul la cartile de teste grile comercializate pe piata la ora actuala, cred ca este absolut insuficient si putin eficient pentru o pregatire temeinica.
Ai impresia ca stapanesti materia pana cand esti pus in fata testelor. Si dupa ce le-ai terminat, ce faci?
Un ajutor profesional de acest fel (profesor) ar putea da un minim de garantie ca mergi pe drumul cel bun. Aviz celor interesatiB-)

V-as fi recunoscatoare daca mi-ati impartasi din experientele voastre de pregatire pentru acest examen.
Si sunt deschisa sa primesc orice fel de sfaturi in aceasta directie!

Va multumesc,
Adriana:)
Răspuns la discuția cum procedez? ce contract?
Am impresia ca este o conventie nenumita. Stiu ca este o practica f uzuala in UE si se incheie in special intre institute/centre/ de invatamant superior si entitati private/firme, etc. In felul asta au posibilitatea sa isi formeze lucratori specializati carora ulterior sa le garanteze un loc de munca. Beneficiul este de ambele parti.
Adevarul este ca nu stiu mai multe amanunte...mai ales ca este o practica ce abia incepe sa se implementeze la noi...
Succes!
Adriana
Răspuns la discuția De unde fac rost de o carte de
Eu l-am gasit de pe google si il am salvat in fisier. Ideea este ca acum nu il mai gasesc ca sa iti pot trimite si tie linkul. daca vrei, da-mi o adresa de mail si ti-l trimit.

In orice caz, baza de date a CD este de liber acces:
www.cdep.ro
Pt codul civil insa nu am putut gasi legea! S-a aprobat sau inca e in stare de proiect??
Răspuns la discuția examen inm
Desi cunosc acest site inca din primele saptamani ale lansarii sale, inca nu am intrat niciodata pe acest forum. Totusi, in ultimul timp am inceput sa urmaresc cu mai mult interes discutiile si opiniile vizavi de INM, examene de admitere si vocatia spre profesia de magistrat. Ma numar si eu, cred, printre acei care considera ca magistratura este o profesie de vocatie. Si gandesc despre mine ca as fi facuta pentru a profesa aceasta meserie din placere si convingere.
Din pacate, in timpul facultatii, mersul lucrurilor la noi mi-a atenuat avantul initial de a ma prezenta la acest concurs, inchis pe atunci elitelor de alt gen. Si, din lasitate sau poate din insuficienta maturitate, am considerat ca trebuie sa iau calea strainatatilor pentru a gasi altceva, ceea ce in propria mea casa parea ca nu puteam gasi.
Curios este ca dupa aproape 5 ani, visul meu ma napadeste din nou, incarcandu-ma de optimism si dorinta de a relua calea pierduta.. Sa fie din pricina aparentei "curatiri" a justitiei care in momentul de fata pare a "salva" fata Romaniei in fata comisarilor europeni? Mentalitatea oamenilor nu cred sa se fi schimbat insa cu mult.
Totusi, mesajele de succes din aceasta directie ma fac totusi sa cred ca ceva incepe sa se schimbe. Intr-atat, incat in momentul de fata ma aflu deja in situatia de a decide a ma intoarce si a incerca din nou a-mi atinge acest vis. Sper sa nu fie totul in van.

Trebuie sa spun ca mesajul tau, Nicole, m-a impresionat. Dar si al altor cativa fericiti care se numara intre cei care ingroasa numarul candidatilor de succes la INM. Oameni care par a fi reusit, cu adevarat, in urma eforturilor proprii si a "justitiei" care in cele din urma incepe sa se perfileze ca o noua realitate si o anormalizare a unei situatii din pacate, pana nu de mult normale.

Mult succes!

Adriana