avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate IonutDC

Activitate IonutDC

Multumesc pentru raspuns. Are sens. In acest caz, dupa ce declaram accidentul la politie o sa-i dau si o copie a asigurarii mele sau ii este suficient pv de la politie ?
Buna seara. Am avut un accident auto in parcarea unui centru comercial. Accidentul a fost doar cu pagube materiale la masina celuilalt, eu am fost cel vinovat. Am vrut sa facem amiabila dar celalat conducator auto nu a fost de acord si a ramas sa ne vedem maine la politie pentru a declara accidentul. Poate sa refuze amiabila ? Care ar fi cauzele pentru ca mie nu imi vine niciuna in minte ?
Multumesc.
Buna ziua,

Sunt PFA de aprox 10 ani, mereu pe profit si cu contributiile (inclusiv cele sociale, CAS si CASS) platite an de an. Am doar 31 de ani, deci viata lunga pana la pensionare.
Cum sunt tratate PFA-urile cand vine vorba de pensie ?
Faptul ca platesc an de an contributiile sociale se considera stagiu de cotizare complet (sau vechime in munca) ? si cum voi putea sa demonstrez stagiul de cotizare la varsta pensionarii, avand in vedere ca nu am CIM ?

Multumesc.
Ionut
Buna ziua,

Sotia se va reintoarce in campul muncii dupa CCC. Si-a gasit un alt loc de munca, a semnat deja contractul.
Cum trebuie sa procedeze cu vechiul loc de munca, avand in vedere ca doreste sa primeasca si stimulentul de insertie ?
Job-ul la noul loc de munca il va incepe cu 2 luni si cateva zile inainte de a implini copilul 2 ani.

Multumesc.
Buna ziua

Am achizitionat o masina sh din Germania de la o persoana fizica. Pretul este sub 10.000 euro (nu stiu daca este relevant).
Doresc sa inmatriculez masina pe PFA.

Intrebarea mea este:
Am nevoie de acel "Certificat" de la ANAF (care cred ca are legatura cu TVA-ul) daca eu am cumparat masina de la pers fizica ?

Multumesc.
Buna ziua,

Doresc sa achizitionez o masina SH din Germania de la un Autohaus.
As dori sa stiu:
1. Daca le cer factura pe PFA, cheltuiala este deductibila 50% sau 100% ?(folosesc masina si pt lucru si ca masina personala)
2. Cu TVA-ul cum se procedeaza ? Trebuie sa am un cod de TVA intracomunitar si platesc TVA-ul in Romania ? Sau platesc TVA-ul in Germania si-l recuperez in Romania. Sunt neplatitor TVA.
Daca sunt si alte lucruri de care trebuie tinut cont, as aprecia daca mi le-ati impartasi.

Cu mii de multumiri!
I.
Buna ziua,

Lucrez si locuiesc de mai multi ani in Germania.
De anul acesta o sa obtin venituri din inchirierea unui apartament in Romania.
Unde platesc impozitul pentru venitul obtinut din inchiriere?
Fiscul din Germania a spus ca acolo la ei trebuie platit deoarece acolo am rezidenta fiscala. Fiscul din Romania spune ca si in Romania trebuie platit pentru ca este un venit obtinut pe teritoriul Romaniei.

Cum trebuie sa procedez pentru a nu fi impozitat de 2 ori pe aceeasi suma ?

Multumesc.

Buna ziua,

Am gasit acest articol pe avocatnet.ro : www.avocatnet.ro/articol_443...

Este suficient ca asociatia sa trimita documentatia necesara unui executor judecatoresc si acesta din urma sa ceara incuviintarea executarii instantei ? Sau asociatia trebuie sa-l actioneze in instanta pe locatarul rau platnic ?

Multumesc.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Un locatar din blocul nostru nu contribuie deloc la cheltuieli. De 5 ani a strans restante la bloc. Nu si-a platit nici curentul si gazul asa ca i-au fost taiate in urma cu cativa ani. Domnul nu are niciun venit si nu doreste in niciun caz sa achite cheltuielile de la bloc (apa rece, salarii, salubritate etc).
Dupa furtuna de saptamana trecuta, trebuie sa schimbam si acoperisul blocului deoarece era vechi si jumate din el a fost dat jos de pe bloc. Va fi si acolo o suma de platit si domnul in cauza nu are bani sa plateasca.

Intrebarea mea este daca poate fi executat silit si dat afara din imobil fara a apela la instanta. Cativa vecini au zis ca s-a dat o lege noua anul acesta prin care se poate pune in aplicare executarea silita pentru aceste cheltuieli fara a merge in instanta doar ca nu gasesc niciunde legea in cauza.

Multumesc.