avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Activitate iuliaiulia1501

Activitate iuliaiulia1501

Buna ziua,
am mare nevoie de lamuriri in problema urmatoare:o locuinta cumparata cu mentiunea-nuda proprietate-pe numele X, de la parintele Y-cu drept de uzufruct,poate face obiecul masei partajabile daca Y(parintele) se afla in proces de divort si partaj?
Mentionez ca locuinta este ocupata si intretinuta de catre X(fiica lui Y).Mentionez ,deasemenea ,ca Y locuieste in alta proprietate dobandita in timpul casatoriei,iar X nu este copilul biologic al celor 2,este doar al parintelui Y.Multumesc anticipat.
O persoana cu studii superioare, angajata cu contract pe perioada nedeterminata,cu mentiunea ca are 120 zile perioada de proba, poate fi evaluata dupa 10 zile ca fiind necorespunzatoare postului, procedandu-se la incetarea contractului de munca la initiativa angajatorului?E normal sa nu primesti fisa postului la angajare si sa nu-ti fie prezentate aspecte din contractul colectiv de munca( acordare spor vechime,procente, conditii de evaluare, criterii,alte drepturi)?
Răspuns la discuția inspector protectia muncii
Interesanta intrebare!
Un cadru tehnic PSI(CURS DE 164 ORE) si inspector SSM(CURS 80 DE ORE), absolvent de studii tehnice superioare,fara vechime in activitatea de SSM si PSI poate activa ca pfa?
Multumesc tuturor pentru informatii.
Mentionez ca mare parte dintre locatarii imobilului in discutie au procedat la anveolarea in regie proprie a locuintelor, luand in calcul toti peretii exteriori aferenti locuintelor respective( e vorba de mai bine de jumatate din locatari).Un singur locatar pretinde plata de la noi, ceilalti, pentru peretii locuintei lui ,situati la capatul blocului,pereti pe care are montate geamuri de la baie,respectiv camara.
Am convenit sa platim in cota indiviza pentru peretii aferenti casei scarilor si culuoarelor.
As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare termica.Mentionez ca acest perete este pozitionat la capatul blocului fiind vorba de o locuinta situata pe colt.
Multumesc
Multumesc tuturor pentru sfaturi si....multumesc ca existati si activati aici. Ne mai luminati si pe noi, astialalti, nelasandu-ne la cheremul celor cu puterea in mana.
Felicitari !
Cu consideratie
buna ziua
detin un apartament proprietate personala intr-un bloc transformat din camin de nefamilisti.As dori sa montez a 2-a usa de acces pe spatiul unde a existat initial o usa(fara a afecta structura de rezistenta a cladirii).Ce demersuri ar trebui sa fac?Am nevoie de acceptul vecinilor sau al consiliului local?