avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificari structurale in locuinta proprietate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificari structurale in locuinta proprietate personala

buna ziua
detin un apartament proprietate personala intr-un bloc transformat din camin de nefamilisti.As dori sa montez a 2-a usa de acces pe spatiul unde a existat initial o usa(fara a afecta structura de rezistenta a cladirii).Ce demersuri ar trebui sa fac?Am nevoie de acceptul vecinilor sau al consiliului local?
Cel mai recent răspuns: iuliaiulia1501 , utilizator 17:32, 17 Aprilie 2011
Sa discutati cu conducerea asociatiei.
buna diminata.
Atentie ,daca nu interveiniti la structura de rezistenta a imobilului si spuneti ca in golul respectiv a mai fost montata o usa puteti monta linistit usa.Este bine , daca este posibil sa consultati si proiectul initial al imobilului.Asta va scuteste de multe necazuri.Multumesc.
Cata vreme nu aveti intentia de a da jos ziduri sau afecta in orice fel arhitectura interioara si/sau exterioara a cladirii - fie si minim, chiar si eliminarea unor ziduri din rigips - nu aveti probleme. Daca in schimb aveti aceasta intentie, o sa va coste proiectul si aprobarile mai mult decat apartamentul.

Exagerez, dar preturile sunt mari - sunt o gramada de autorizatii si aveti nevoie de PAC si PTH de la firma de structuri, plus avizul expertului, plus cel de la IGSIC, deci va lasati pagubas inainte de a incepe. Amenzile in cazul in care se incalca legea si nu se obtin aprobarile necesare sunt de ordinul sutelor de milioane de lei, cu refacerea structurii pe cheltuiala locatarului.
Cu scopul lamuririi aspectului care va suscita interesul,in temeiul art 10 din L nr 230/2007 solicitati presedintelui de asociatie sa va puna la dispozitie cartea tehnica a imobilului
Multumesc tuturor pentru sfaturi si....multumesc ca existati si activati aici. Ne mai luminati si pe noi, astialalti, nelasandu-ne la cheremul celor cu puterea in mana.
Felicitari !
Cu consideratie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie? Hopeless Hopeless Vreau sa stiu si eu daca pentru a-mi largi bucataria prin desfiintarea unei debarale (usa si 22 cm de perete din caramida care nu modifica structura de ... (vezi toată discuția)
Modificare in apartament bogdanmihaisavu bogdanmihaisavu Buna ziua tuturor, Am nevoie de o parere in ceea ce priveste o viitoare actiune de-a mea. Pe scurt, doresc sa efectuez o mica modificare in apartament. ... (vezi toată discuția)
Modificări apartament bloc ce modificări se pot aduce unui ... loria48 loria48 Modificări apartament bloc Ce modificări se pot aduce unui apartament la bloc, fără a se cere autorizație de construcție? De exemplu, se permite ... (vezi toată discuția)