Buna ziua
in anul 2004 impreuna cu vecinii mei am cumparat fiecare cate un apartament din fondul locuintelor de serviciu al CFR. Vecinii mei au reusit in anii 2007-2008 sa intabuleze si sa inscrie in cartea funciara apartamentele. Anul acesta pentru a putea face succesiunea in urma decesului sotiei trebuie sa intabulez si sa inscriu in cartea funciara locuinta. Am incercat cu un topograf sa pregatim actele necesare insa nu am reusit nimic deoarece sunt necesare anumite acte ce trebuiesc eliberate de catre CFR ( acte care le-am solicitat in urma cu 8 luni la care nu am primit raspuns) Intrebarea mea este: Exista vreo alta cale prin care sa putem inscrie locuinta in cartea funciara si sa o intabulam avand in vedere ca de cand am cumparat locuinta si pana in prezent am platit impozit pe cladire ?
influenteaza cu ceva faptul ca am lucrat o perioada de 12 ani in grupa I de munca calculul pensiei, si daca da atunci in aceasta situatie care va fi pensia?
Buna ziua, sunt nascut in anul 1968 luna martie, am lucrat de la data de 01.04.1988 vechime neintrerupta si lucrez si acum. In perioada in care am lucrat dupa calculele mele am realizat un punctaj anual de aproximativ 1.12 puncte, datorita starii de sanatate inrautatita incerc sa ma pensionez pe caz de boala. Va rog sa-mi spuneti daca ma voi pensiona gradul III de invaliditate, ce pensie de invaliditate voi avea aproximativ . Mentionez ca in perioada septembrie 1986-ianuarie 1988 am fost in armata o perioada de 16 luni, daca aceasta perioada se calculeazala la stagiul de cotizare.
Buna ziua
O fundatie a fost executata silit de catre un fost membru fondator pentru o presupusa datorie pe care ar fi avut-o fundatia catre el, dar suma aflata in conturile fundatiei nu a acoperit intreaga suma ceruta prin executarea silita. Este posibil ca executorul judecatoresc sa se indrepte cu executare asupra patrimoniului propriu a membrilor fundatiei actuali, persoane fizice si juridice ?
Stiu ca in luna ianuarie 2016 sunt 20 zile lucratoare, in situatia prezentata nu faceam referire la o anumita luna am flosotit-o doar ca sa prezint situatia.
Rog doar sa imi raspundeti , ce anume pot folosi?
pentru a convinge angajatorul ca are obligatia de a acorda tichete de masa si pentru zilele in care salariatul recupereaza ore suplimentare. Cu toate ca am invocat prevederile Normelor de aplicare din 2015 , angajatorul sustine in continuarie ca nu este legal a le acorda.
multumesc pentru raspuns insa totusi am o nelamurire:
in Norme la art. 10 zice clar:
Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea/transferul valorii nominale a tichetelor de masa, dupa caz. in sensul prezentelor norme, nu se considera zile lucrate perioadele in care salariatii:
a) isi efectueaza concediul de odihna, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit Hotararii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, republicata, cu modificarile ulterioare, si respectiv, potrivit contractelor colective de munca;
b) beneficiaza de zile libere platite, in cazul unor evenimente familiale deosebite, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv ale Ordonantei Guvernului nr. 6/2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pana la intrarea in vigoare a legii privind sistemul unitar de salarizare si alte drepturi ale functionarilor publici, precum si cresterile salariale care se acorda functionarilor publici in anul 2007, aprobata cu modificari prin Legea nr. 232/2007, cu modificarile ulterioare, precum si de zile festive si de sarbatoare legale sau de alte zile libere acordate conform Hotararii Guvernului nr. 250/1992, republicata, cu modificarile ulterioare, si, respectiv, contractelor colective de munca;
c) potrivit dispozitiilor legale, sunt delegati sau detasati in afara localitatii in care isi au locul permanent de munca si primesc indemnizatie zilnica sau lunara de delegare ori de detasare;
d) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, sunt absenti de la locul de munca ori se afla in alte situatii stabilite de angajator impreuna cu organizatiile sindicale ori, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor.
Salariatul de fapt nu este prezent la locul de munca insa este retribuit pentru norma intreaga. fiind in recuperarea orelor suplimentare.
intrebarea mea de fapt este daca pentru orele recuperare va primi tichete de masa in luna in care recupereaza orele suplimentare?
avem urmatoarea situatie:
in luna ianuarie norma grafica lunara este de 176 ore,/23 zile lucratoare , salariatul care lucreaza in ture de 12/24 efectueaza un numar de 216 ore un numar de 48 ore suplimentare, pe care angajatul le va recupera in luna februarie . Va rog sa-mi spuneti daca in luna februarie angajatul va avea dreptul la toate tichetele de masa aferente chiar daca pentru un numar de 48 ore/6 zile acesta este in recuperari.