Un angajat roman al unei firme din St.Kitts (non-UE) care este detasat la o firma din Romania plateste contributii la stat si in Romania si in St. Kitts?
Intre firma din Romania si firma din St. Kitts va exista un contract de prestari servicii.
Buna ziua, am si eu o dilema. Am o societatea ce doreste sa achizitioneze un utilaj, un buldoexcavator de la o persoana fizica in valoare de 22.000 eur. Se poate face plata utilajului in rate? Sa zicem 4500 lei in fiecare luna? Este suficient contractul de vanzare - cumparare al utilajului sau vanzatorul tb sa imi de-a si un alt act al utilajului?
va multumesc.:(
Societatea straina nu este dintr-un stat membru UE. Iar raspunsul la "ce le prezint inspectorilor ITM cand vin in hala de productie?" este " contractele de munca cu societatea straina, contractul de colaborare dintre societatea straina si societatea romana.
Nu stiu daca acest lucru este suficient .... :-/ teoretic da, insa practic .......
Nu ar fi o problema cu c.i.m. in tara angajatorului, insa ma gandesc sa nu fie o problema ca autoritatile din romania. desi atata timp cat exista facturare intre cele doua societati si un contract ..... iar angajatii sunt totusi romani :-/
Am si eu o nelamurire. Capitalul minim pe care il poate avea un SRL este de 200 lei , adica 20 parti sociale a cate 10 lei fiecare. stiu ca o parte sociala nu poate avea valoare mai mica de 10 lei. Cea mai mica valoare detinuta din capitalul social poate fi o parte sociala , adica 1 %? N-as putea detine 0.5 % , sa zicem?:sorry:
Am si eu o intrebare. O societate straina, fara sediu sau sucursala in Romania, poate sa angajeze cetateni romani? Acestia vor presta lucrari de productie pentru o alta societate din Romania. Intre cele doua societati va exista un contract de prestari servicii si implicit facturare. Firma din Romania detine utilajele si spatiul iar cea straina ar detine doar angajatii. Este legal acest lucru?:(
Buna ziua, revin cu inca o specificatie. Noi o sa cumparam placile deja facute si vom produce panourile Sip de tip sandwich. Adica placa+spuma+placa=panou. La registrul comertului au zis ca nu ma pot ajuta sa imi spuna daca sunt corecte caen-urile.Dupa parerea mea codul 2399 este ok, insa 4673 - implica si material lemnos si nu sunt asa sigura pe el.Ma gandeam la 4619. Totodata, aveti cumva idee daca am nevoie de autorizatie de mediu pentru acestea?
Multumesc