avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate pork

Activitate pork

Conform art. 27. -din OG2/2001, "Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor."

Inrebarea mea este : un proces-verbal se poate comunica direct prin procedura de afisare sau e obligatoriu mai intai sa se trimita prin posta si doar in cazul in care nu se ridica plicul se trece la afisare?
Multumesc.
Răspuns la discuția Plangere contraventionala
Prevederea cu plangerea care se depune la sediul organului emitent a fost declarata neconstitutionala,tocmai pentru ca ingradea liberul acces la justitie.
Am vreo sansa de reusita in a contesta legalitatea unui proces-verbal de constatare a contraventiei pe motivul ca nu se arata corect in cuprinsul lui unde pot sa fac plangere?Este modelul acela tipizat pentru amenzile de circulatie in care scrie ca plangerea se depune la Serviciul Politiei Rutiere ,nu la Judecatoria in raza careia s-a constatat contraventia?Mi-as intemeia plangerea pe:
-Art. 16. din OG 2/2001 - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu:....termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
-ingradirea dreptului la liberul acces la justitie prin aceasta mentiune eronata.
-eventual ,daca gasesc ceva de genul in practica CEDO.
Multumesc
Răspuns la discuția Amenda contraventionala
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 5 ani de la 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.Un exemplu: la 1.07.2006 se constata o contraventie.6 luni este termenul de prescriptie pentru aplicarea sanctiunii contraventionale,sa zicem ca p-v se intocmeste in 17.12.2006.In 1.01.2007 ia nastere dreptul la executare silita,termenul de prescriptie de 5 ani curge de la 1.01.2008.
De asemenea,fiecare act de executare silita (somatie,poprire,sechestru) comunicat intrerupe termenul de prescriptie,iar de la data comunicarii actului de executare silita(sau de la 1 ianuarie a anului urmator,aici nu sunt sigur) va curge un nou termen de 5 ani.
Un proces-verbal de constatare si aplicare a amenzii,precum si o somatie se poate comunica si altfel decat prin inmanarea procesului verbal semnat in prealabil de contravenient sau comunicare prin posta.P-v se poate afisa la domiciliu,in acest sens incheindu-se un proces-verbal semnat de un martor.Somatia se poate comunica printr-un afisaj colectiv sau pe site-ul institutiei care o emite.
Concluzia e ca se prescrie foarte greu dreptul de a cere executarea silita a unui proces-verbal de constatare a contraventiei.
Răspuns la discuția Returnarea garantiei
Plangerea in instanta este sau nu scutita de taxa de timbru?
multumesc
Prietena mea este farmacista,recent si-a dat demisia,iar patronul refuza/amana returnarea garantiei care a fost retinuta lunar din salar,consider eu in mod nejustificat.Care sunt pasii de urmat in recuperarea acelei sume de bani?
S-a construit un centru comercial,constructia fiind in parte pe terenul altuia, cel mai probabil datorita greselilor de masuratoare.
Este vorba de constructia pe terenul altuia,fara o conventie prealabila,constructorul fiind de buna credinta,avand ferma convingere ca este proprietar pe terenul pe care a construit.
In litigiu se afla doua societati comerciala,in discutie fiind constructia pe terenul altuia si accesiunea.Care instanta e competenta?Cea comerciala,partile fiind societati comerciale sau cea civila,nefiind vorba despre un litigiu privind activitatea comerciala a partilor?
In litigiu se afla doua societati comerciala,in discutie fiind constructia pe terenul altuia si accesiunea.Care instanta e competenta?Cea comerciala,partile fiind societati comerciale sau cea civila,nefiind vorba despre un litigiu privind activitatea comerciala a partilor?