avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Returnarea garantiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Returnarea garantiei

Prietena mea este farmacista,recent si-a dat demisia,iar patronul refuza/amana returnarea garantiei care a fost retinuta lunar din salar,consider eu in mod nejustificat.Care sunt pasii de urmat in recuperarea acelei sume de bani?
Cel mai recent răspuns: pork , utilizator 23:53, 6 Decembrie 2007
banuiesc ca a fost incheiat si un contract intre angajat si angajator (de constituire a garantiei materiale), daca da, trebuie sa scrie in contract modalitatile de returnare a garantiei. daca nu, garantia a fost retinuta in chip abuziv. oricum cititi legea 22/1969, modificata cu legea 54/1994.noroc
Garantia se retine persoanelor care au gestiune, iar o farmacista poate sa aiba asa ceva , ca si o vanzatoare. Pentru recuperarea garantiei, daca s-a semnat fisa de lichidare, adica s-a constatat prin ceva, proces verbal ....etc. ca nu a avut lipsa in gestiune se solicita returnarea acesteia printr-o cerere facuta de farmacista, mai sigur trimisa prin posta cu confirmare de primire. In cazul in care nu i se raspunde solicitarii se poate face reclamatie la ITM, sau chiar se poate solicita returnarea in instanta printr-un proces.
Plangerea in instanta este sau nu scutita de taxa de timbru?
multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie gestiune mihaibocancea mihaibocancea Stiu ca s a mai pus aceasta intrebare pe undeva pe forum insa nu am inteles concret cum sta treaba.Sint angajat ca si conducator troleibuz in cadrul regiei ... (vezi toată discuția)
Garantie cosminia cosminia Buna ziua, am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute. Care este legea (daca exista ) prin care se opreste garantie salariala in cazul ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie lucian75 lucian75 este legal ca angajatorul sa restituie garantie retinuta (euro) dupa 6 luni de la incetarea contractului?pot face ceva ptr a o recupera mai repede..avand in ... (vezi toată discuția)