Prietena mea este farmacista,recent si-a dat demisia,iar patronul refuza/amana returnarea garantiei care a fost retinuta lunar din salar,consider eu in mod nejustificat.Care sunt pasii de urmat in recuperarea acelei sume de bani?
banuiesc ca a fost incheiat si un contract intre angajat si angajator (de constituire a garantiei materiale), daca da, trebuie sa scrie in contract modalitatile de returnare a garantiei. daca nu, garantia a fost retinuta in chip abuziv. oricum cititi legea 22/1969, modificata cu legea 54/1994.noroc
Garantia se retine persoanelor care au gestiune, iar o farmacista poate sa aiba asa ceva , ca si o vanzatoare. Pentru recuperarea garantiei, daca s-a semnat fisa de lichidare, adica s-a constatat prin ceva, proces verbal ....etc. ca nu a avut lipsa in gestiune se solicita returnarea acesteia printr-o cerere facuta de farmacista, mai sigur trimisa prin posta cu confirmare de primire. In cazul in care nu i se raspunde solicitarii se poate face reclamatie la ITM, sau chiar se poate solicita returnarea in instanta printr-un proces.
Garantie
cosminia
Buna ziua,
am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute.
Care este legea (daca exista ) prin care se opreste garantie salariala in cazul ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie
lucian75
este legal ca angajatorul sa restituie garantie retinuta (euro) dupa 6 luni de la incetarea contractului?pot face ceva ptr a o recupera mai repede..avand in ... (vezi toată discuția)