avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Activitate braia

Activitate braia

Răspuns la discuția durata starii de insolventa
Suspendarea cererii -recurs care este termenul 30zile,cat dureaza starea de insolventa sau 6luni perimare?Cand se judeca recursul?
Buna ziua.
Am depus la instanta o cerere de chemare in judecata pe obligatia de a face.Acesta a fost suspendata pe motiv ca societatea este in reorganizare .Sentinta sa dat in data de 23.10. 2012.Intrebare: conform unui calcul matematic au trecut 3ani.Care este durata existentei acestei starii(de insolventa) cu art. din lege si daca se pune si perioada de observare-incheierea nu precizeaza ca societatea ar fi in acesta perioada, si daca termenul de recurs pentru suspendare este cel de 30zile.Multumesc
Buna ziua,
Un proces de dr.muncii,instanta de fond+C..Apel _solutie respingere actiune defintiva.Am depus doua contestatii in anulare ,in ultima raspuns ca era de recurs, am mai depus una si a fost repinsa tot ca tine de recurs.Intrebare, acum pot sa mai depun recurs chiar daca actiunea(C.A.) a fost comunicata mai demult, dupa contestatia in anulare?
Multumesc anticipat
Buna seara,
Dupa contestatia in anulare in dr. muncii ce cai de atac mai sunt?
Dar ptr. a depune la ICCJ?
Multumesc anticipat
nu este de dr. muncii. s-a judecat cererea contestatia in anulare ce urmeaza?Nu sa admis cauza este tot definitiva.
Buna ziua.
Trebuie sa depun un recurs la ICCJ,dupa ce actiunea a fost respinsa de catre Curtea de Apel-Apel.Hotararea a fost primita prin posta in data de 22.12.2015.Care este termenul de depunere la ICCJ,articolul din C.P.C. si daca se numara si zilele libere (25,26 etc.)
Multumesc
buna ziua,
Parintii au cumparat in anul 2002, locuinta RIAL in care locuiau.Acesta locuinta are oficial 2 camere un hol si o baie. Societatea Rial a vandut acesta locuinta ca apartament 2 camere( 2 camere- pe hol au trecut bucataria si baia).Efectiv bucataria este in camera mai mica si o camera de locuit .Au vandut ca apartament cu doua camere, dar in fapt este garsionera. Problema care se pune este ca se plateste impozit pentru apartament 2 camere,este intabulata asa, iar daca doresc sa vanda/inchirieze locuinta nu o pot vinde ca apartament cu 2 camere , intrucat lipseste o camera.Care este procedura pentru ca in acte sa apara situatia reala, in loc de 2 camere sa fie trecuta garsionera?
MUultumesc anticipat
buna ziua
Doresc recuperarea platilor cass 2012-2015 conform amnistiei ficale.Salariul personal pentru acesta perioada a fost sub salariul minim pe economie.Nr. articolului din legea amnistitei fiscale, in baza caruia se pot recupera sumele
Multumesc anticipat
buna ziua,
Am platit toate datoriile la cass in perioada 2012-2015 ,desi venitul meu era sub salariul minim pe economie.
Pot depune o cerere de recuperarea a sumelor platite? Nr. art. din lege
Multumesc aniticipat
buna ziua,
Am doua sentinte cu doua date de incetare a unui contract individual de munca
Un data in anul aprox.2012 si alta aprox.2013.Ptr. ultima sentinta am spus conditia de lucru judecat niciun judecator nu a tinut cont de acesta .Asa am ajuns sa am doua sentinte cu date diferite de incetare a c.i.m.Un executor judecatoresc printre cei mai buni din oras, m-a informat ca salariatul are dreptul sa aleaga dintre cele doua date de incetare a c.i.m. pe cea care il avantajeaza.In speta, prima sentinta are data de incetare a c.i.m. care il avantajeaza .Este buna informatia ? Daca da, in baza carei legi sau art. este adevarat?
Multumesc anticipat