avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate varu_alin

Activitate varu_alin

Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc de raspuns, dar nu am fost niciodata la o frizerie si sa nu ma tunda pe loc.
In fine, intre timp am depus actele, am fost la ANAF si, curios, mi-a dat certificatul de atestare in 30 minute!

Mi s-a parut cam mare onorariul notarului raportat la valoarea imobilului, acesta fiind intr-un orasel.
Se poate solutiona intr-o zi?
Intreb aici, pentru a nu mai deschide un topic: parintii decedati iar eu sunt unicul mostenitor al unui apartament. Cat dureaza ,de regula, pana am actul de mostenire?

Va multumesc.
Eu stau la curte si am spatiu suficient de depozitare.
Buna ziua,

Am un autoturism de care nu ma mai folosesc si vreau sa il scad de la impozitare.
Problema este ca eu nu vreau sa dau autoturismul la fier vechi (pentru 400 lei).
Cum se poate proceda?

Va multumesc.
Probabil cineva de la scoala sau vreun vecin a facut o plangere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Am 0 copie dupa certificatul constatator al decesului eliberat de UPU - originalul a fost oprit la Starea civila Iasi in momentul eliberarii certificatului de deces.
2. Diagnostic deces: stop cardio respirator, hipotermie severa,acidoza metabolica,hemoragie superioara,ciroza hepatica. Atentie! mama a fost diagnosticata cu ciroza in anul 2014,a facut cateva sedinte cu arginina in 2015 si cam atat. Medicul de garda mi-a spus ca, datorita istoricului medical, sa fac o cerere pentru a nu se realiza autopsia.
3.Nu am nimic oficial din partea bancii dar daca am primit scrisoare din partea firmei de asigurari cu siguranta o parte din documente au fost trimise de banca catre Uniqa.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Am fost in sucursala din orasul meu, am depus copii si cerere scrisa de mana. Initial am crezut ca mi-a dat teapa si nu o sa trimita nimic dar, dupa aproape doua saptamani, am primit scrisoare de la firma Uniqa (in atentia mostenitorului legal vezi doamne!) prin care imi cereau copii conform cu originalul dupa foaia de observatie (eu am avut o copie dupa actul constatator al decesului, pe care le-am trimis-o) ,dupa fisa de la medicul de familie.Momentan nu am fost dupa aceste documente, nu ma dau banii afara din casa.
Mai astept sa vad ce mai zic .
Astazi am primit scrisoare din partea Uniqa prin care ma instiinteaza ca s-a format dosarul de dauna pe numele mamei si trebuie sa aduc: fise de consultatii de la medicul de familie, sa merg la spital ,unde a decedat, de unde sa iau foaia de obseratie impreuna cu toate documentele medicale si rezultatele investigatiilor medicale pe care sa le trimit lor. Asta inseamna ca eu sa ma invoiesc de la serviciu cateva zile, sa merg aproape 400 km. Firma de asigurari nu are posibilitatea de a accesa informatiile in cazul decesului? La Casa de sanatate.

Eu am inteles ca ei incearca sa faca in asa fel incat firma de asigurari sa nu plateasca si sa ma constranga pe mine sa achit creditul.
Nu aveam nici cea mai mica ezitare sa platesc in continuare acest credit DACA banii ar fi fost folositi impreuna/pentru mine sau pentru a lua un bun pe care eu sa il utilizez.

Practic aceste asigurari obligatorii atasate creditului sunt praf in ochii clientilor si o vaca de muls minunata. Asta ma deranjeaza.
Unde gasesc lista cu bolile excluse? Si cine decide daca decesul a survenit in urmaunei boli preexistente?

Mihaela Molnar a scris:

In mod curent dumneavoastra ar trebui sa luati un extras de la banca cu sumele datorate si sa aveti acces la polita de asigurare a mamei. La societatea de asigurari se poate face o cerere in baza politei, la care anexati certificatul de deces, copia dupa buletin si extrasul bancar, prin care solicitati inchiderea datoriei. Societatea de asigurari va va cere cu siguranta si o dovada de la medicul de familie privind cauza decesului, pentru a verifica daca asigurarea acopera intr-adevar cauza respectiva. Am intalnit situatii in care s-a refuzat despagubirea, deoarece cauza decesului provenea dintr-o boala preexistenta la momentul acordarii creditului si aceasta nu se acopera.
In calitate de mostenitor, prin acceptarea succesiunii dumneavoastra primiti si bunurile, dar si datoriile defunctei, asa ca exista posibilitatea ca banca sa se indrepte impotriva dumneavoastra, pentru a-si recupera debitul.