avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate alertbrain

Activitate alertbrain

Răspuns la discuția Reactualizare cu rata inflatiei
Am platit reparatia in vara lui 2005, am primit banii in octombrie 2011. Faptul ca asociatia a platit costul lucrarii arata ca a recunoscut in fapt datoria. Urmatorul termen de prescriere , ma gandesc eu s-ar implini spre sfarsitul anului 2014 , de aceea sper sa pot cere aceasta indexare a sumei platite cu rata inflatiei.

Credeti ca am vreo sansa sa obtin aceasta reactualizare a pretului platit ptr acoperis?

Multumesc f mult ptr raspuns !
Sotul meu este citat intr-un proces civil in calitate de parat.
Prima infatisare are loc peste 2 zile, dar sotul meu a facut un accident vascular si este internat in spital.

Ce trebuie sa facem? Din lipsa banilor nu avem avocat si nici eu ca sotie nu am procura sa il reprezint, sa pot depune acte la dosar, ptr ca nu ne asteptam la acest accident.

Intrebare?

Cum putem informa instanta despre faptul ca este in spital si nu poate veni la prima citatie?

Se poate amana procesul daca paratul nu apare la prima infatisare si nu-si motiveaza lipsa la momentul respectiv ci doar retroactiv?

Multumesc f mult ptr raspuns.=D>

Un singur lucru nu am inteles, mai trebuie sa depun cerere de anulare a actiunii judiciare ca sa nu mai ma cheme la alt termen de judecata?
Sunt citat intr-un proces civil in calitate de parat intr-un proces cu asociatia de proprietari ptr datorii ale mamei mele defuncte, eu fiind unicul ei fiu mostenitor.

Mentionez ca nu am facut succesiunea, deci nu am calitatea de proprietar.

Din cele citite pe acest forum am inteles ca pot invoca in Intampinare lipsa calitatii procesuale pasive.

Intrebare

Pot sa adaug la prima infatisare si o cerere de intrerupere sau anulare (nu cunosc termenul exact ) a acestei actiuni judecatoresti , in sensul ca reclamanta sa deschida o alta actiune ptr recuperarea banilor in care sa nu ma implice pe mine intrucat nu accept calitatea de mostenitor?


Precizez ca venitul meu pe membru de familie este cca 300 lei, deci nu am bani sa fac succesiunea, sa platesc datoriile la intretinere si la alti furnizori, sa renovez garsoniera care este fff deteriorata.
Am facut un calcul si in acest moment de criza este mai avantajos sa renunt la mostenire.


Presedintele si-a pastrat apartamentul in proprietate, inchiriind insa apartamentul unor nepoti.

Si-a mutat insa domiciliul intr-o vila in alt cartier.


De atunci e de negasit. A ramas presedinte doar cu numele .Nu poate fi contactat de nici un alt proprietar.Orice problema o rezolva administratora

Intrebare

Poate fi presedinte o persoana care detine o proprietate intr-un bloc dar nu locuieste efectiv in acel bloc?

Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani.

Este legal sa mai detina aceasta functie?

Precizez ca nu se implica in activitate, nu poate fi contactat, si-a schimbat numarul de telefon, iar numarul nou de telefon este la secret.

Orice problema se rezolva doar cu administratora asociatiei

Intrebare

Faptul ca presedintele asociatiei de proprietari a parasit asociatia, mutandu-se in alt cartier, poate fi motiv ptr schimbarea din functie?

Am acest proces verbal , dar datoria catre banca nefiind total acoperita, executorul a trimis somatie de plata ptr imobilul unui girant. Nedumerirea provine din faptul ca executorul a inscris somatia ptr datoria initiala, de 114 mii euro , desi prin vanzarea apartamentului meu s-au recuperat 51mii euro ptr banca

Intrebare?
Era corect sa se treaca pe somatia de plata doar suma de 63 mii euro (adica 114000-51000=63000 )

Va multumesc ptr raspuns.
Sunt executat silit pentru un credit ipotecar neachitat.

S-a vandut la licitatie apartamentul ipotecat, dar am ramas in continuare dator bancii.

Intrebare

Pot solicita bancii creditoare sa-mi elibereze o adeverinta sau orice alt document specific care sa ateste ca la data de.... (data vanzarii apartamentului ) numitul (titular de credit ipotecar) a returnat bancii suma de ... reprezentand plata partiala credit ipotecar ?

Consider ca o astfel de adeverinta reprezinta
- un plus de certitudine ptr debitor ca se tine o evidenta transparenta a stadiului de recuperare a datoriei bancare si se elimina riscul ca ptr aceeasi datorie sa se lupte la un moment dat doi sau mai multi executori judecatoresti , asa cum s-a intamplat in cateva cazuri abordate pe forum

- un motiv ptr ca o alta eventuala somatie de plata din partea executorului care se ocupa de recuperarea integrala a creantei bancii creditoare, sa se faca ptr restul de bani nerecuperati si nu ptr datoria initiala in conditiile in care o parte din credit a fost recuperata anterior
Am fost executat silit pentru suma de 100 mii euro reprezentand credit ipotecar neachitat.
Casa s-a vandut la jumatate de pret. Pentru recuperarea diferentei de bani, executorul m-a anuntat ca va scoate la licitatie si casa parintilor mei,care m-au girat.

De la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara am primit o Incheiere prin care sunt informat ca executorul a notat ptr imobilul parintilor o somatie de plata tot ptr suma de 100 mii euro , desi jumatate din suma a fost recuperata prin vanzarea apartamentului meu.

Intrebare

Este corect ca somatia de plata inscrisa ptr al 2 -lea imobil sa se faca ptr suma datorata initial desi jumatate din datorie a fost recuperata?
intrebare

In asociatia in care sunt fondul de reparatii este considerat un fond tampon, in sensul ca atunci cand se face o reparatie locatarii platesc acea reparatie conform cotei indivize., deci fondul de reparatii ramane intact.(chiar daca s-au avansat bani din el la inceputul reparatiei, ulterior este refacut prin incasarea de la locatari.)

In acest context se naste intrebarea, daca locatarul , la vanzarea apartamentului isi plateste la zi datoriile la intretinere,(implicit reparatiile facute ) este normal sa i se restituie fondul de reparatii asa cum i se restituie si fondul de rulment?
In caz contrar rezulta ca locatarul plateste de 2 ori reparatiile facute de valoarea acelor bani ( cuprinsi in fond de reparatii )