Buna ziua
Am cumparat un telefon pe care il dau ca titlu de premiu in cadrul unui eveniment unei persoane fizice care nu este salariata si care a participat la concurs.
Ce inregistrari se fac la achizitionarea telefonului si ce operatiuni se fac ptr oferirea premiului in natura
Buna ziua.
O societate care nu desfasoara o activitate in domeniul constructiilor dar are in actul constitutiv unul sau mai multe coduri CAEN din domeniul constructiilor, este obligata sa aplice salariul minin de 3000 lei?
Multumesc.
Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu modul de intocmire factuara intracomunitara.
O societate organizeaza evenimente la care participa si societati din spatiul intracomunitar. Avand in vedere ca evenimentul se desfasoara in Romania, factura se emite cu TVA sau fara.
Multumesc.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati la inregistrarea unei facturi primite de la o societate din Sene-gal(prestare de servicii online) care contine TVA 18%.Care sant inregistrarile si cum
se declara in D300.
Va multumesc.
Va rog sa-mi dati o solutie intr-o problema din care nu stiu cum sa ies.
Soc.X vinde un imobil la o persoana fizica.In contractul de vanzare-cumparare ,la mod de achitare s-a trecut plata prin transfer bancar in euro (80%) sirestul in lei cu numerar.Cumparatorul nu vrea sa schimbe euro pentru ca pierde destul de mult iar eu nu pot incasa.Ce sa fac?
Daca veniturile obtinute in baza unui contract de drepturi autor sau contract civil au fost impoitate la sursa cu 16%,persoana respectiva mai trebuie sa depuna declaratia 200?
Va rog sa ma ajutati in lamurirea unei probleme legate de conventiile civile.
Societatea X incheie (cam de 2 ori pe an) conventii civile pentru activitati diverse(ex:
distribuire de fluturasi).Majoritarea persoanelor sant studenti care nu au contract de munca la o societate.
In aceste conditii se poate considera ca este o activitate ocazionala si societatea trebuie sa retina doar impozit pe venit ?Sau trebuie sa retina si CAS si somaj?
Persoanele respective au obligatia sa declare si sa plateasca contributia la sanatate?
Una din persoane este din Republica Moldova,CNP ul ei nu poate fi validat in D112.Cum se inregistreaza acest contract?
Va multumesc.
O societate de recrutare personal,inregistrata in scopuri de TVA,factureaza servicii de recrutare la o societate din SUA (care participa la un targ de job-uri).
Avand in vedere ca locul prestarii serviciului este in Romania,ca factura se intocmeste pentru societatea din SUA,facturam cu TVA sau fara,scutit cu sau fara drept de deducere?.