avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters200656

Activitate ContSters200656

Răspuns la discuția deschidere proces partej
Catalin Burcea a scris:

solutionati partajul tot la mediere

Initial asa am vrut, insa conditiile pe care mi le pune ex nu.mi prea convin. Se poate trece o bucata de pamant pe numele copilului in ideea de a nu intra eu in posesia lui?
Răspuns la discuția deschidere proces partej
Sotul meu spune ca nu am prea multe drepturi pentru ca am fost casnica si nu am contribuit cu nimic. Decat la nasterea a doi copii. Se va lua in calcul si aportul fiecaruia? cu ce a contribuit fiecare? tinand cont ca eu am beneficiat de indemnizatia de crestere a copiilor in toti acesti ani, insa nu am lucrat decat in ultimul an de casnicie
buna dimineata,

intru direct in subiect cu urmatoare a problema. Sotul meu a bagat proces de divort. Am cazut de comun acord cu divortul, am facut medierea (in urma medierii am cazut de acord ca un copil sa stea la mine si unul la el) iar acum sunt in asteptarea hotarârii definitive de la tribunal. Intrebarea mea ar fi urmatoarea. Ce trebuie sa fac ptr a deschide proces de partaj. Pot depune cererea inainte de a veni hotararea definitiva? daca vine hotararea definitiva mai am dreptul sa stau in casa pana la solutionarea procesului de partaj? vreau sa stiu ce drept am. Va multumesc.
Răspuns la discuția Divort
Cristea Marina a scris:

Atata vreme cat divortul nu este terminat are dreptul la masina.

Am inteles. Banuiam ceva dar nu eram sigura. Aveam nevoie de o confirmare, Va multumesc.
Dar daca sotul, in timpul casatoriei, a achizitionat un tractor pe PFA cu programe Fhare, eu am vreun drept?
Discuție Divort
Buna ziua,

Sunt in divort cu sotul meu si doresc sa.mi fac o refinantare de credit. Cu acesti bani vreau sa.mi cumpar o masina. Cand vom face partajul sotul meu are drept la masina respectiva?
Discuție Acord mediere
In cazul in care partile au cazut de comun acord de a merge la un mediator, avocatii acestora au posibilitatea sa asiste la mediere? intreb acest lucru ptr ca sotul meu mi.a spus ca avocata sa va veni cu noi la mediere. este corect sau legal acest lucru?
Răspuns la discuția impartire bunuri
si daca banii pe care ii are sunt proveniti din subventii agricole si sunt pe persoana fizica autorizata? se mai impart? sau bunuri comune achizitionate tot prin proiecte tot pe persoana fizica autorizata?
Răspuns la discuția Partaj
ma gandeam la varianta de a sta intr.o camera ptr a fi cu copii....dar cred ca asta tre sa convenim noi
Răspuns la discuția Partaj
va rog daca puteti sa.mi dati un sfat. am cazut de comun acord sa mergem la un mediator ptr ca ma intereseaza copii in primul rand. invatati.ma va rog ce ar trebui sa fac si ce ar trebui sa stipulez in acest acord pentru a nu fi in defavoarea mea dar nici a copiilor. ptr ca nu vreau sa ma trezesc cu anumite surprize din partea sotului mai tarziu. daca vom face partaj voi mai putea sta in casa in care am stat 14 ani?
Răspuns la discuția Partaj
poi da. am stat acasa pentru a avea grija de copii si de bunastarea casei.