Lucrez intr-o scoala straina unde am un contract pentru o functie dar in realitate asigur functia de director adjunct. Care este temeiul legal in baza caruia pot solicita un contract in care sa fie precizata functia reala pe care o ocup si care sa aiba si consecinta unei remuneratii corespunzatoare acestei functii de conducere.
Mentionez ca primesc lunar o suma in plus de salariul de baza care este numita "prima" pe fisa de plata si nu mi se pare legal ca sa fie asa.
Multumesc pentru raspuns.
In 2007 am mostenit de la matusa mea un apartament. Desi nu avea pe nimeni am facut un contract la notar in care eu ma angajam sa am grija de ea cat timp este in viata iar ea se angaja sa-mi lase apartamentul.
Este o succesiune legala ?
Multumesc pentru raspuns.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o casa intr-o curte comuna cu alti 2 proprietari.Curtea o stapanim toti 3 in indiviziune. Ca sa ies din curte nu am alta posibilitate de acces la strada dacat sa trec prin fata primei case.Curtea este lunga iar casele sunt insiruite. Proprietarul ma ameninta ca va iesi din indiviziune si fara acordul meu si ca sa ies imi va cere o chirie de 1000 euro pentru ca trec prin curtea lui.Mentionez ca pe terenul ocupat de locuinta lui ca si cel al curtii are drept de folosinta nu de proprietate.Intrebarea este: fara acordul meu poate sa-si inchida curtea si daca da ii va da legea dreptul sa-mi predinda acea chirie?
Va multumesc
Sunt absolut de acord cu republicarea acestor texte in forma revizuita, valabila actual.Este deosebit de obositor sa citesti un text si sa verifici 100 de pagini de modificari.
Cred ca nu s-a realizat asta pentru ca cei care ar trebui sa o faca nu si-au propus sa o faca.Nu cred ca tehnic este complicat sau scump.