avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functie de director adjunct fara remuneratie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functie de director adjunct fara remuneratie corespunzatoare

Lucrez intr-o scoala straina unde am un contract pentru o functie dar in realitate asigur functia de director adjunct. Care este temeiul legal in baza caruia pot solicita un contract in care sa fie precizata functia reala pe care o ocup si care sa aiba si consecinta unei remuneratii corespunzatoare acestei functii de conducere.
Mentionez ca primesc lunar o suma in plus de salariul de baza care este numita "prima" pe fisa de plata si nu mi se pare legal ca sa fie asa.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: donnyella , utilizator 13:36, 25 Februarie 2011
Cat timp contactul de munca este incheiat pentru o alta functie - si dvs. ati acceptat situatia prin semnarea lui - nu aveti ce sa solicitati. "Prima" putea fi si o indemnizatie de conducere, insa, doar in situatia in care contractul ar fi incheiat pe functia reala pe care o desfasurati. Nu am inteles daca " scoala straina" este in Romania sau intr-o "tara straina". Daca situatia se desfasoara in alta tara este aplicabila legea acelei tari. Daca este vorba de Romania, Codul muncii precizeaza in art.10: "Contractul individual de munca este contarctul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, SE OBLIGA sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu". Anterior incheierii sau modificarii cim, angajatorul are obligatia de informare a persoanei in cauza privind: identitatea partilor, LOCUL DE MUNCA, sediul, FUNCTIA /OCUPATIA conform COR, riscurile specifice postului, data de incepere a activitatii, durata, daca este cazul, durata CO, conditiile de acordare a preavizului, saalriul de baza si alte elemente constitutive a veniturilor salariale, durata normala a muncii, indicarea ccm aplicabil, durata perioadei de proba. Aceste elemente se regasesc si in cuprinsul cim. Deci la semnarea cim stiati foarte bine ce activitate urma sa desfasurati. Daca ati acceptat- prin semnarea cim, si in realitate ati acceptat, de asemenea sa desfasurati o alta activitate, nu aveti ce solicita acum. Doar incheierea unui com care sa ateste activitatea reala desfasurata.
da.am semnat dar in 1989.de atunci mi s-au tot adaugat sarcini care sunt de competenta unui adjunct.Peste tot sunt prezentata cu aceasta functie fara sa am vreun contract pentru aceasta functie.Sunt de multe ori in situatia penibila ca nu stiu cum sa ma prezint sau cu ce functie sa semnez curierele. Scriu numai numele de vreo doi ani.
Multumesc oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa & contract abuziv de prestari servicii pentru un srl tudor35 tudor35 Buna ziua, Am gasit un job full-time la o firma unde mi s-a propus, in loc de angajarea traditionala cu carte de munca, o colaborare intre SRL-ul lor si ... (vezi toată discuția)
Primesc salariu fara sa am contract individual de munca! dodorel62 dodorel62 As dori sa stiu daca la o intreprindere de stat are voie cineva sa te plateasca si sa te ponteze zi de zi daca nu ai semnat un contract de munca ba mai mult ... (vezi toată discuția)
Discriminare la plata salariilor Marin Letitia Marin Letitia Sotul meu este angajatul unei firme din Romania cu capital strain, iar de curand directorul a hotarat intocmirea a doua state de plata diferite: unul ... (vezi toată discuția)