avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Primesc salariu fara sa am contract individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Primesc salariu fara sa am contract individual de munca!

As dori sa stiu daca la o intreprindere de stat are voie cineva sa te plateasca si sa te ponteze zi de zi daca nu ai semnat un contract de munca ba mai mult iti da si bonuri cadou,da si fluturasi si plateste si concedii medicale?
In situatia in care aceasta problema continua sa persiste de a nu-ti face un contract de munca si toate darile catre stat ( CAS si Impozitul)este platit de angajator ce demersuri se pot face pentru a intra in legalitate daca angajatorul nu semneaza un contract de munca cu o persoana pe care o are angajata .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 7 August 2012
Intrebati la departamentul resurse umane al intreprinderii aceasta problema, solicitati un exemplar al contractului de munca.
Chiar mi se pare imposibila aceasta situatie.
Poate este un aspect care va scapa....
E foarte absurd ca unei persoane careia i se plateste salariul, mai primeste si bonuri, fluturasi, etc... sa nu fie angajata cu contract, daca aveti dubii in aceasta privinta puteti face o sesizare la ITM din raza unde locuiti si ei vor fi in masura sa descopere problema dvs.
nu-mi scapa nimic si totul este real si as dori sa stiu daca au voie sa ma tina fara contract de munca si daca ii actionez in instanta e posibil asa ceva ca sa am castig de cauza fiindca ei stiu asta si continua sa ma plateasca si nu am inca un contract de munca semnat de mine si de angajator si as dori sa stiu ce lege prevede ca trebuie sa incheie un contract de munca
Codul muncii este legea, nu are voie sa te tina fara contract, in instanta nu cred ca vei avea castig de cauza tocmai pentru ca nu ai formalitatile de angajare intocmite.
Solicitati contractul de munca de la resurse umane, solicitati tot de la ei o adeverinta de salar pentru un motiv oarecare si una pentru medicul de familie.Sunt obligati sa vi le dea.
Astfel veti avea informatii privind statutul dvs.
In cazul in care nu vi se elibereaza acestea, faceti o sesizare la ITM.

Alte discuții în legătură

Obligarea semnarii unei demisii,amenintari etc babici93 babici93 Buna ziua! de aprox o luna am fost angajat la o firma cu functia de agent vanzari. Am fost dat afara pe motiv ca le-am zis unor colegi sa faca sesizare la ITM ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. acum câteva zile m-am angajat la o firmă. ... elena elisabeta 13 elena elisabeta 13 Bună dimineața. Acum câteva zile m-am angajat la o firmă. Am început lucru dar nu am primit CIM. Am colege care lucrează de 4-5 luni dar nici ei nu au ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariale mario4422 mario4422 Bună ziua! Sunt angajată la primarie in funcția de educatoare la un centru de copii, o subramura a compartimentului de asistență socială. Am fost ... (vezi toată discuția)