avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Discriminare la plata salariilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Discriminare la plata salariilor

Sotul meu este angajatul unei firme din Romania cu capital strain, iar de curand directorul a hotarat intocmirea a doua state de plata diferite: unul pentru "white colors"( functii de conducere) si unul pentru "blue colors"(functii de executie).
Directorul spune ca va achita salariile la timp celor de la white doar daca se fac livrarile la data stabilita dinainte, iar celor de la blue la timp.
Asadar, intrebarea este daca discriminarea (plata salariilor) dintre white si blue este legala?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:49, 12 Decembrie 2009
Desfasurarea activitatii pe baza unui raport de munca determinat de existenta unei relatii de munca,contractuale inseamna incheierea unui contract individual de munca intre cele doua parti-angajat si angajator.

In temeiul acetui raport de munca salariatul primeste o remuneratie,denumita salariu,in raport cu activitatea prestata.
Toate obligatiile salariale se calculeaza ,retin si vireaza in conformitate cu salariul inregistrat in contractul individual de munca.
Orice abatere de la acesta se sanctioneaza pontrivit legii.

Referitor la cele doua state de salarii,in primul rand ce scrie in CIM este in conformitate cu vreun stat si in al doilea rand a mai semnat un alt document/contract privind o altfel de remunerare?
In CIM nu scrie nimic referitor la un alt stat de plata care sa fie functie de livrari, sa inteleg ca, directorul firmei actioneaza ilegal atata timp cat sotul meu, cat si restul colegilor lui de la "white colours" nu au semnat nici un act care sa dovedeasca ca sunt de acord cu noul stat de plata?
Multumesc.
In CIM scrie salariul,remunerarea pentru activitatea depusa se face pe baza unui stat de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim 900 lei ? - rezulta: obligatoriu modificare conventie civila /contract civil ? cristiannegru cristiannegru - angajatorul a incheiat in luna martie 2014 o Conventie civila /Contract civil cu o persoana fizica pt. a presta servicii de curatenie si amenajare a ... (vezi toată discuția)
Cand se plateste indemnizatie de administrator roxanaserban roxanaserban Buna ziua As dori si eu sa stiu cand este obligatoriu sa platesti indemnizatia de administrator sau daca calitatea de administrator intr-un SRL trebuie ... (vezi toată discuția)
Fundatie-membrii consiliului director adi_09 adi_09 Membrii consiliului director al unei fundatii trebuie sa fie angajati ai fundatiei sau nu ? (vezi toată discuția)