multumesc de raspunsuri !
asa banuiam si eu, ca scutirea de taxa de la fond nu duce automat la o scutire si in etapa de apel /recurs ...
in ceea ce priveste valoarea stabilita: acum aceasta este de aprox. 50 % din prima taxa (aproximativ !)
Ce pot face: sa ma imprumut, platesc, depun cerere scutire si astept sa recuperez banii ulterior, daca se aproba -- sau fac direct cererea de scutire, motivez si depun eventuale acte doveditoare -- toate pana la primul termen ? Ar putea instanta sa ma decada pt. ca nu am platit, cu toata cererea depusa ?? sau mi-o respinge / esaloneaza si imi da un nou termen pt. plata ?...
multumesc _
scutirea de taxa de timbru aprobata la prima instanta , este valabila si in apel / recurs ?
daca Da, valabilitatea scutirii corespunde doar pentru suma initiala ? sau scutirea ramane definitiv valabila pentru toate caile de atac si orice sume dispuse ?
daca Nu, inseamna ca trebuie facuta o noua cerere de scutire ? anume cand: inainte sau dupa achitarea noii taxe impuse ?
multumesc
ok, lasam furt-ul deoparte .. introducerea insa in masa partajabila se poate face oricand in cadrul primei instante ? pentru ca in acest moment s-a trecut de cereri, intampinari, interogatorii, expertize -- Sau , in caz ca este tarziu , ramane pentru Apel ? Referitor la plata imobilului: nimeni nu-si cumpara in mod curent case ... Intre momentul retragerii banilor si data cumpararii a trecut mai putin de o luna de zile. In plus, cred ca din cont nu se putea plati direct, fiind vorba de un depozit bancar la termen.
Cei doi nu mai puteau face impreuna nimic cu acei bani, intamplarea petrecandu-se dupa data divortului iar contul fiind doar pe numele unuia singur -- 'devalizatorul' ... ;) Cat priveste diferenta: o fi gasit vreo 'sponsorizare' ... (''mai intai a fost Orasul; abia apoi: centura !'' :D )
referitor la Penal: ar putea fi o problema legata de prescriere ? pentru cazul in care au trecut mai mult de trei ani de la data lichidarii contului bancar ...
avem un caz in care, dupa divort, una dintre parti a lichidat (fara consimtamantul celuilalt) contul bancar in care cei doi isi tineau economiile. Cu acesti bani (10000$) si-a cumparat un imobil (12000$). Ulterior a urmat partajul.
Poate cere partea 'devalizata' aducerea la masa partajabila a imobilului ? proportional cu pretul din contractul de cumparare -- in cazul de fata aprox. 83 %
Sau poate cere doar suma initiala ? cu o eventual indexare (cu ce dobanda ?)
Poate invoca partea 'imobil'ata ca achizitia a avut loc dupa divort si implicit nu are legatura cu componentele partajului ?
va multumesc
p. corut
fratilor ! dati-i in judecata !! asa stiu si eu ca e: actiunea se introduce cel mai tarziu in 30 de zile de la data deciziei / de la comunicarea acesteia
.. in Codul Muncii sunt cateva chestii simple si clare -- pe care ar fi trebuit sa le respecte angajatorul la emiterea deciziilor de concediere: preaviz de 15 / 30 de zile / fct de pozitia ocupata; oferirea unor (alte) posturi; sa demonstreze ca a cautat activ solutii (din timp), etc.
dati-i in judecata, cereti anularea deciziei, re-angajarea si plata drepturilor la zi !
Avocati ... luati unul tanar si bataios ... cautati la Tribunal / Judecatorie, in presa, la arhiva, intrebati prin vecini, etc.
incercati si pe alte forum-uri, gugaluri ... B-)
Oricum .. cererile din actiune se pot completa la prima infatisare ... si acum incepe vacanta judecatoreasca
faceti fiecare actiune .. sa le vina zeci de citatii :D
Succes !
;)