avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate ion73

Activitate ion73

Răspuns la discuția valabiliatatea unui act
Mentionez ca am un act de vanzare-cumparare,la baza caruia a stat un act de schimb.Acelasi act de schimb a fost folosit dupa 16 ani pentru un act de donatie.(actul initial a fost trecut in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni)
Răspuns la discuția valabiliatatea unui act
Care sunt institutiile apte?
Cum as putea afla valabilitatea unui act de proprietate?Ce institutie a statului este abilitata sa descrie situatia juridica a unui act (valabiliatatea)?
Mentionez ca am un act de vanzare-cumparare,la baza caruia a stat un act de schimb.Acelasi act de schimb a fost folosit dupa 16 ani pentru un act de donatie.(actul initial a fost trecut in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni)
Cum as putea afla valabilitatea unui act de proprietate?
La nivelul anul 1994 a fost instrainata intreaga suprafata de teren din titlu de proprietate (deci actul de proprietate initial nu mai are obiect din acel moment si nu se mai poate afla in circuitul civil). "O alta suprafata de teren" este un alt teren care are alta adresa decat cea din actul initial si nu face parte din patrimoniul titularului actul de proprietate din anul 1972. Terenul respectiv imi apartine si nu este intabulat pentru ca nu este cazul.
Pot demonstra ca la nivelul anului 2010, folosindu-se acelasi act de proprietate din 1972 (teren intravilan) a fost trecut la rol, intocmita documentatia cadastrala si instrainat a doua oara cu act de vanzare-cumparare, o alta suprafata de teren fara ca cineva sa verifice valabilitatea actului initial. Mentionez ca aceasta instrainare s-a facut unui cetatean american.
Ce institutie sau organ al statului roman poate confirma sau nu valabilitatea unui act de proprietate din anul 1972? Arat ca acest act a stat la baza unui act de vanzare-cumparare din 1994. Actul initial nu era trecut in Cartea Funciara, fiind trecut doar in Registrul de Transcriptiuni si Inscriptiuni.
Dupa cate observ, cu acte legalizate de stare civila (autentice), nu sunt mostenitor al bunicului meu, deci nu pot face succesiunea dupa bunici, din partea tatalui meu, fiind singurul lor nepot. :( :-??
In TP scrie clar mostenitorii defunctului fara sa specifice ca mostenitor este cel care face primul cererea de reconstituire a dreptului de proprietate. Unchiul meu, intentionat, nu a amintit si de fratele sau cu toate ca i-a promis ca face cerere si in numele acestuia. Cand s-a emis TP tatal meu decedase, iar TP a fost inmanat numai celui care a facut cererea, iar eu am aflat in 2010 ca tatal meu nu etse trecut pe TP la mostenitori.
adaug ca pe titlul de proprietate emis este specificat ca mostenitor numai unchiul meu ,fara a fi trecut si tatal meu,fara a se tine cont de actele de stare civila